2020-02-17 23:47

Sindicaliştii din MAI fac grevă japoneză

 |  19:58
Sindicaliştii din MAI fac grevă japoneză

„Ca urmare a măsurilor aberante aleguvernanţilor de dijmuire cu 25% a veniturilor salariale şi nu numai, membriSindicatului Poliţiştilor Caraş-Severin, afiliaţi la federaţia noastră, vorprotesta zilnic în faţa instituţiei timp de 30 de minute în pauza de masă, iarîn restul timpului vor purta banderole pe braţ”, se arată într-un comunicat alfederaţiei Naţională a Sindicatelor din Poliţie.

„Poliţiştii nu pot fi solidari şi nupot accepta ca o guvernare incompetentă şi coruptă să administreze fondurilerezultate din dijmuirea salariilor, alocaţiei valorice pentru drepturile dehrană, a drepturilor de echipament, a compensaţiei lunare pentru chirie,asistenţei medicale şi medicamentelor, indemnizaţiei de instalare etc. şiculmea nesimţirii chiar şi a ajutorului pe care trebuie să-l primească, dupăcaz, supravieţuitorii poliţistului decedat. Astfel, este lesne de înţeles căpierderile financiare pentru poliţişti şi familiile lor sunt cu mult mai mari”,se arată în comunicat.

Sindicaiştii susţin că, astfel,poliţiştii nu mai sunt dispuşi să efectueze ore suplimentare neremunerate, iarprogramul zilnic de lucru va fi ca al oricărui funcţionar de rând, ce se rezumăla cele 8 ore prevăzute de Codul muncii.

De asemenea, în condiţiile în carefenomenul infracţional va cunoaşte o recrudescenţă greu de imaginat, excesul dezel va face parte din cotidianul muncii de poliţie, avertizează sindicaliştii.

„Prin aceasta dorim să atragem atenţiaguvernanţilor că activitatea de ordine publică nu se poate realiza cu poliţiştiblazaţi, timoraţi, nemulţumiţi de statutul lor profesional şi care se află lacheremul clasei politice”, concluzionează Federaţia Naţională a Poliţiştilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine