2020-01-25 08:25

Sindicatele consideră abuzivă destituirea şefului Jandarmeriei Bucureşti

 |  16:42
Sindicatele consideră abuzivă destituirea şefului Jandarmeriei Bucureşti

“CartelAlfa" consideră că prin decizia de demitere a şefului JandarmerieiCapitalei, Gavrilă Pop, se încearcă pedepsirea celor care au vegheat caacţiunea sindicală să aibă loc în condiţii civilizate, precizând că marşul deprotest până la Palatul Cotroceni s-a desfăşurat în condiţii "absolutlegale".

"Deciziademonstrează faptul că se încearcă pedepsirea tocmai a celor care au vegheat laderularea în condiţii civilizate, democratice, conform legilor în vigoare, amanifestaţiei sindicale. Probabil că demiterea şefului Jandarmeriei Bucureştis-a decis pentru că nu a reuşit să provoace dezordine sau acţiuni în forţă caresă creeze victime, nicidecum din cauza lipsei de intervenţie", se aratăîntr-un comunicat de vineri al Confederaţiei Naţionale Sindicale "CartelAlfa". Reprezentanţii "CartelAlfa" consideră că astfel se încearcă înlăturarea celor care au ajutat ladesfăşurarea paşnică a mitingului din 24 septembrie, la care au participatpeste 8.000 de sindicalişti din 16 federaţii şi structuri sindicale.

"Protestatariiau cerut demisia Guvernului Emil Boc ca urmare a incapacităţii acestuia de agestiona şi soluţiona situaţia de criză şi pentru modul de încercare derezolvare a acesteia prin transferarea întregii poveri către lucrători.Sindicatele, prin vocile celor peste 8.000 de protestari aflaţi în stradă, înfaţa Guvernului, au cerut încetarea disponibilizărilor, renunţarea lamodificările preconizate în Codul muncii, au protestat faţă de îngheţareasalariului minim şi prevederile abuzive din legea de salarizare pentru sectorulbugetar", scriu sindicaliştii de la "Cartel Alfa" în comunicatulcitat. Potrivit acestora, marşul de protest până la porţile Palatului Cotrocenis-a desfăşurat în condiţii "absolut legale", deşi a fost contestat deautorităţi şi mai mulţi organizatori au fost "amendaţi abuziv".

ŞefulJandarmeriei Capitalei, Gavrilă Pop, a fost eliberat din funcţie, joidimineaţă, la ordinul comandantului Jandarmeriei Române, Olimpiodor Antonescu,din cauza lipsei de intervenţie la mitingul poliţiştilor de la PalatulCotroceni, din 24 septembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-11-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine