2020-07-03 14:59

Sindicatul feroviarilor: Apa minerală a fost cumpărată prin licitaţie conform contractului colectiv de muncă

 |  19:31
Sindicatul feroviarilor: Apa minerală a fost cumpărată prin licitaţie conform contractului colectiv de muncă

Ziarul“Puterea” a dezvăluit, săptămâna trecută, că SNTFC “CFR Călători SA” aorganizat o licitaţie pentru achiziţia de apă minerală “Miracol”, în valoare deun miliard de lei vechi, pentru Regionala CFR Braşov. Potrivit unui comunicatde presă emis pe adresa redacţiei noastre, Federaţia S indicatelorTransportatorilor Feroviari, semnatară a Contractului Colectiv de Muncă lanivel SNTFC “CFR Călători SA”. Astfel, sindicaliştii precizează că, alături dealte trei federaţiisindicale, au negociat cu conducerea societăţii acordarea în perioada 1 mai-31octombrie a 3 litri de apă minerală pe tura de serviciu personalului de tren şipersonalului de locomotive, acest lucru fiind stipulat în cuprinsul art. 80 (4)din Contractul Colectiv de Muncă aflat în vigoare în anul 2010). “Acordareaapei minerale se face la intrarea în serviciu a personalului de drum (mecanic, şefde tren, conductor) care, conform fişei postului nu poate părăsi locul de muncă,iar temperaturile în această perioadă a anului sunt foarte ridicate”, se arată încomunicat.

FederaţiaSindicatelor Transportatorilor Feroviari mai notează că pentru ceilalţi angajaţiai SNTFC “CFR Călători SA”, acordarea de apă minerală se face conform legiiatunci când în zilele toride de vară temperaturile depăşesc 37 de gradeCelsius, angajatorii trebuie să asigure reducerea intensităţii şi ritmuluiactivităţilor fizice, ventilaţia la locul de muncă, alternarea efortuluidinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioade de repaos înlocuri umbrite cu curenţi de aer, să asigure apa minerală - câte 2-4 litri depersoană pe schimb, să asigure echipamentul individual de protecţie şi duşuri.

CFR Călători, Regioanala Braşov a plătit 0,95 lei/pet de 1,5 litri

După ce sindicatele auspus că ceferiştii trebuie să primească trei litri de apă minerală pe tura deserviciu, CFR Călători explică că prin contractul colectiv de muncă,administraţia este obligată să asigure doi litri de apă potabilă minerală sauplată pentru fiecare persoană pe tura de serviciu în unităţile şi subunităţilesocietăţii, unde sursa de apă nu există sau nu este potabilă. “Procedura s-a desfăşurat curespectarea prevederilor O.U.G. nr. 34/2006, cu modificările şi completărileulterioare, coroborat cu prevederile H.G. 925/2006, cu modificările şicompletările ulterioare, necesarul de apă minerală pe 12 luni, de 80.000 de PET-uride 1,5 litri, a fost stabilit cu mult sub necesarul calculat conform Art. 80din CCM 2009-2010, iar nota estimativă a fost determinată la nivelul preţuluiunitar/PET de 1,5 litri al contractului derulat anterior, preţ unitar de 0,97lei/PET de 1,5 litri”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz