2020-03-30 16:47

Sinisrtraţii către premirul Boc:«Noi vrem dig»

 |  18:10
Sinisrtraţii către premirul Boc:«Noi vrem dig»

Premierul Emil Boc a declarat, vineri după-amiază, în judeţul Bacău, căprincipala preocupare a autorităţilor trebuie să fie, în prezent, aceea de a nuexista noi decese în urma inundaţiilor şi a precizat că persoanele evacuate dincase trebuie să stea liniştite pentru că bunurile lor sunt păzite.

Boc a declarat, la ieşirea din sediul şcolii din localitateaBogdan Vodă, unde se strâng ajutoarele pentru sinistraţi, că prioritatea este în acest moment să nu fieînregistrate noi decese din cauza inundaţiilor.

Premierul a mai spus că adoua preocupare a autorităţilor este asigurarea pazei bunurilor din casele dincare au fost evacuate familiile afectate de inundaţii.

El a spus căoamenii trebuie să stea liniştiţi pentru că bunurile lor sunt în siguranţă,paza fiind asigurată de către Poliţie şi Jandarmerie.

Totodată, Emil Boc a susţinut că persoanele evacuatedin locuinţe au asigurată hrana, constând în conserve, pâine şi apă, dar şipături. El a spus că pentru persoanele evacuate din case există douăvariante: să meargă la căminele unităţilor de învăţământ în Bacău, dacă vor săbeneficieze de hrană caldă, sau să rămână în locurile în care au fost cazaţi,lângă case, unde pot primi hrană rece.

La ora transmiteriiacestei ştiri, premierul plecase din judeţul Bacău. El urma să meargă şi la primăriacomunei Săuceşti, localitate grav afectată de inundaţii, însă nu a mai ajuns.În faţa primăriei, zeci de localnici au protestat, vineri, şi s-au certat cuautorităţile locale, pe care le-au acuzat că nu au făcut nimic pentru a evitasituaţia în care s-a ajuns. La un moment dat, protestatarii au turnat apă peviceprimarul localităţii, Irina Lepădatu.

Oamenii spun că,deşi localitatea a mai fost inundată şi în 2008, autorităţile nu au consolidatdigul. La un moment dat, ei au început să scandeze "Noi vrem dig".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-11-24Parerea ta...

GEORGETA
03 Iul 2010

aceasta anelida ar trebui sa dispara de pe scena tarii; lasul trebuia sa mearga la saucesti sa infrunte oprobiul daca era adevarat barbat de stat. Dar oare este?!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine