2020-02-28 18:11

“Siria Liberă” a protestat împotriva Rusiei, la Bucureşti. Sirienii din România care se opun regimului lui Assad spun că Putin participă la un “genocid”

 |  21:01
“Siria Liberă” a protestat împotriva Rusiei, la Bucureşti. Sirienii din România care se opun regimului lui Assad spun că Putin participă la un “genocid”

Comunitatea “Siria Liberă”, care îi reuneşte pe cetăţenii de origine siriană aflaţi în România şi care se opun regimului preşedintelui Bashar al Assad, a organizat luni un protest în faţa Ambasadei Rusiei de la Bucureşti, aflată pe Şoseaua Kiseleff, protestând împotriva implicării Rusiei în conflictul din Siria, de partea puterii actuale de la Damasc. La protest au luat parte câteva zeci de persoane, manifestaţia derulându-se paşnic.

“Am venit aici să protestăm împotriva politicii Rusiei, care este de partea genocidului pe care îl face dictatorul Bashar Al-Assad în Siria. Rusia a participat la acest genocid cu rachetele balistice din Marea Caspică. Acestea omoară civili, omoară populaţia nevinovată. Ei vin cu motivul că sunt împotriva terorismului, dar din punctul nostru de vedere,  domnul Putin - comunistul Putin - este duşmanul democraţiei. Poporul sirian cere drepturile sale de democraţie şi libertate. Şi a venit şi domnul Putin să participe la acest genocid. Pentru un motiv neexplicat, adică nu există nici logică, nici legislaţia internaţională nu permite acest lucru, şi nici drepturile omului. Avioanele ruseşti lovesc oraşe şi civili în Siria. Armata Iranului şi Bashar Al-Assad, împreună cu Hezbollah, fac o blocadă împotriva civililor din oraşul Madaya. Aţi văzut filme despre Madaya. Este interzis să intre pâine, să intre medicamente, au murit până acum 49 de oameni numai de foame, nu au mâncare. Acesta nu este un război drept sau un război care are o cauză în care poţi să omori un om de foame. Populaţia din Madaya a început să mănânce animale: pisici şi câini sau frunze de pom”, a declarat, pentru PUTEREA, Dr. Ahmad Al-Zaabi, purtătorul de cuvânt al comunităţii “Siria Liberă” din Romania.

“Aviaţia şi rachetele ruseşti lovesc numai armata liberă şi civilii, care îi sprijină şi care vor libertate şi democraţie. Noi protestăm împotriva acestei politici idioate care o practică domnul Putin. Este o ruşine, rămâne o ruşine şi o pată neagră în istoria din fruntea Rusiei”, a explicat Al-Zaabi.

Întrebat de reporterul PUTEREA dacă se aşteaptă la o reacţie din partea reprezentanţilor Rusiei la Bucureşti, el a  declarat că “întotdeauna Ambasada Rusiei şi reprezentanţii lor au fugit”.

“Siria Liberă” a protestat împotriva Rusiei, la Bucureşti. Sirienii din România care se opun regimului lui Assad spun că Putin participă la un “genocid”
zoom

Moscova neagă că avioanele sale i-ar viza pe civilii sirieni

Tot luni, chiar în ziua în care la Bucureşti avea loc protestul împotriva implicării Moscovei în Siria, Rusia a anunţat că respinge acuzațiile lansate împotriva sa privind uciderea de civili în cadrul operațiunilor sale, reacționând astfel la declarațiile diplomației franceze care a cerut încetarea bombardamentelor ruse împotriva populației civile siriene. “Rusia nu duce operațiuni împotriva civililor”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit AFP.

De la începutul acestui an, aviația rusă a lovit 1.097 de ținte ale grupărilor teroriste în provinciile Alep (nord-vest), Idleb (nord-vest), Latakia (nord-vest), Hama (centru), Homs (centru), Deraa (sud-vest), Deir Ezzor (est), Raqa (nord) și în regiunea capitalei Damasc, a precizat Statul Major rus.

Raidurile au vizat în special obiective ale infrastructurii organizației jihadiste Statul Islamic, vehicule blindate ale acesteia, precum și rafinării de petrol clandestine, grupările teroriste înregistrând pierderi considerabile, a declarat luni generalul rus Serghei Rudskoi, citat de RIA Novosti.

Anterior, ministrul francez de externe Laurent Fabius a subliniat “necesitatea absolută ca Siria și Rusia să înceteze operațiunile lor militare împotriva civililor”. Ulterior, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunțat că cel puțin 12 elevi au fost uciși luni în urma unui raid al aviației ruse ce a lovit și o școală situată într-o localitate controlată de rebeli în provincia Alep.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-11

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

TOR
11 Ian 2016

i-auzi nene.Si de ce nu mergeti acasa sa luptati pt tara voastra putorilor.Stati toata ziua cu fundul in sus si asteptati ajutoare sociale sau afaceri frauduloase.Are dreptate Le Pen.
CORNELIU
11 Ian 2016

Niste panarame care nu fac nimic si se trezesc vorbind, la lupta baai si nu frecati tiparul in Romania.
ISTORIA SE RAZBUNA
11 Ian 2016

Fosti asa zisi studenti din timpul lui Ceasca , au reluat legatuerile cu vechi securisti care ii cordona . Si foamea din git , ia lasat sa fure cit pot de mult , numai sa le dea si lor ceva . Si uite asa au furat inpreuna si distrus tara . Munceste , decit cu firme fantoma . Sa se duca sa lupte la ei acasa , araboi . Toti bolnavi de varsat de vint si sifilix . Sa vezi ce boli le aduc la Nemtalai . Sa se duca in Baragan la sapa , dar au cumparat paminturi si au facut depozite de cereale .
ANONIM
12 Ian 2016

ce cautati pe aici? mergeti la voi acasa si luptati pentru tara voastra, strangeti ajutoare si plecati sa le duceti acolo la cei care au nevoie de hrana si haine. Si la noi a fost razboi dar nu a fugit nici un român sa traiasca pe spinarea altor popoare - in Siria, Africa si alte tari. S-au ingramadit in jumatate de tara ramasa, Moldova, mai mult de doi ani pana la eliberarea tarii. Este plina fosta linie a frontului de oasele lor in mausolee - mergeti sa le vedeti ca tot stati degeaba pe aici. Macar rusii fac ceva in tara voastra, si voi frecati laba pe la ambasada lor, nerusinatilor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine