2020-08-11 15:18

Slujbă de pomenire a lui Adrian Păunescu, oficiată la biserica din Bîrca, unde poetul a copilărit

 |  15:59
Slujbă de pomenire a lui Adrian Păunescu, oficiată la biserica din Bîrca, unde poetul a copilărit

Parohulbisericii din comuna doljeană Bîrca, localitate unde a copilărit AdrianPăunescu, a oficiat, vineri, o slujbă de pomenire a poetului, în timp ce autorităţilelocale au lipit la instituţiile publice fotografii cu doliu ale lui omului decultură, transmite corespondentul Mediafax.

Primarulcomunei Bîrca, Marin Popa, a declarat, vineri, că mai multe fotografii ale luiAdrian Păunescu, având o banderolă neagră în semn de doliu, au fost lipite îninstituţiile publice şi în liceul din localitate.

"Toatăcomuna este cutremurată de această veste. Fiecare l-a cunoscut puţin pe marelemaestru. Am lipit aceste fotografii deşi fiecare îl păstrează în sufletullui", a declarat primarul din Bîrca.

Potrivitacestuia, toate locurile din autocarul pe care primăria îl va pune ladispoziţie localnicilor care vor vină în Capitală pentru a participa lafuneraliile lui Adrian Păunescu au fost ocupate. "Noi am umplut deja autocarul.Azi după-amiază (vineri – n. r.) o să aflăm când vom pleca. Am încercat să luămlegătura cu doamna Carmen (Carmen Păunescu, soţia poetului - n. r.), dar nu arăspuns la telefon", a adăugat primarul comunei Bîrca. Totodată, parohulbisericii din localitate a oficiat, vineri, o slujbă specială de pomenire apoetului Adrian Păunescu.

Liceuldin Bîrca poartă numele poetului

Primăriacomunei doljene Bîrca, localitate unde Adrian Păunecu a copilărit, va pune ladispoziţia a 50 de localnici un autocar pentru a merge la Bucureşti laînmormântarea acestuia, a declarat, vineri dimineaţă, primarul Marin Popa, carea menţionat că poetul a "ajutat enorm" această localitate. PrimarulMarin Popa a spus că Adrian Păunescu "a făcut enorm" pentru comuna încare a copilărit.

"Artrebui ca lumea să vină la Bîrca să vadă câte a făcut pentru această comună şipentru oamenii ei. Eu l-am cunoscut bine şi am fost prieten cu Adrian Păunescuşi cu tatăl lui. Părinţii lui au fost repartizaţi în Basarabia imediat după ceau terminat şcoala pentru învăţători. Apoi s-au reîntors aici", spuneaprimarul din Bîrca.

AdrianPăunescu a copilărit în comuna Bîrca, părinţii săi întorcându-se din Basarabia,unde fuseseră repartizaţi cu serviciul, când poetul avea doar un an. În comună,Adrian Păunescu mai avea doar casa părintească, pe care o îngrijeşte o vecină.

De-alungul timpului, Adrian Păunescu s-a implicat în rezolvarea problemelor pe careunitatea de învăţământ din Bîrca le-a avut, oferind cadouri elevilor de laliceu. Autorităţile locale au decis în 2003 ca Liceul Teoretic din Bîrca, laconstrucţia căruia a contribuit tatăl poetului, să poarte numele de AdrianPăunescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz