2020-07-11 01:34

ȘOC în CONSTANȚA! Patronul firmei de salubrizare locale, fost deputat PSD, arestat preventiv pentru EVAZIUNE

 |  13:07
ȘOC în CONSTANȚA! Patronul firmei de salubrizare locale, fost deputat PSD, arestat preventiv pentru EVAZIUNE

Tribunalul București a admis cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului deputat PSD Eduard Stelian Martin, asociat și administrator al companiei Polaris M Holding SRL, acuzat de evaziune fiscală, informează Agerpres.

În același dosar, a fost arestat preventiv și Marcel Daniel Banaga, administrator, ulterior președinte al consiliului de administrație al societății Polaris M Holding. Decizia nu este definitivă.

Potrivit DNA, din anul 2006, principala sursă de venituri a societății Polaris M Holding a reprezentat-o executarea contractului de salubrizare încheiat cu municipiul Constanța.

Pentru executarea serviciilor de salubrizare, societatea Polaris M Holding a încasat tarife supraevaluate, împrejurare care a făcut obiectul unui alt dosar penal, trimis în judecată în 9 decembrie 2015. Acest fapt a dus la acumularea unor venituri foarte mari de către societatea Polaris, neafectate de cheltuieli corespunzătoare - societatea Polaris M Holding încasa sume importante de la Primăria Constanța, în jur de 1 milion de euro lunar, în vreme ce cheltuielile reale aferente salubrizării prestate erau mult mai mici, indică procurorii.

PREJUDICIU de peste 32,5 milioane de lei

Ei susțin că menținerea unei astfel de situații ar fi dus la achitarea, către bugetul de stat, a unor taxe foarte mari (TVA și impozit pe profit). "În consecință, asociații și conducerea societății Polaris M Holding au decis să înregistreze cheltuieli fictive prin care să diminueze valoarea obligațiilor societății Polaris M Holding către bugetul de stat și, totodată, să transfere din societatea Polaris M Holding sume importante de bani", mai spun procurorii.

Cheltuielile fictive înregistrate au vizat presupuse achiziții de studii și consultanță ori presupusa plată a unor chirii pentru mașini și utilaje.

Prin aceste activități, societatea Polaris M Holding s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către stat în sumă totală de 32.647.878 lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz