2019-10-19 02:37

ȘOC la CONSTANȚA. Președintele Universității „Andrei Șaguna”, reținut pentru șantaj

 |  16:45
ȘOC la CONSTANȚA. Președintele Universității „Andrei Șaguna”, reținut pentru șantaj

Prof. dr. Aurel Papari, președintele Universității „Andrei Șaguna” din Constanța, a fost reținut de polițiști în urma unui flagrant realizat la sediul unității de învățământ superior, fiind suspectat că ar fi condiționat unei studente permisiunea de susținere a unui examen, de plata datoriilor financiare restante, însumând 500 de lei, informează Agerpres.

Surse din cadrul IPJ informează că, la data de 30 iunie 2017, lucrători au Secției 3 Poliție Constanța și ai Biroului investigații criminale din Poliția Municipiului Constanța au realizat un flagrant la sediul unei unități private de învățământ superior din Municipiul Constanța, în urma căruia l-au reținut pe președintele Universității Andrei Șaguna, în vârstă de 69 de ani, prof. dr. Aurel Papari.

Astfel, potrivit polițiștilor, flagrantul a fost realizat după ce pe data de 28 iunie o femeie în vârstă de 44 de ani, din Năvodari, i-a sesizat polițiștii de la Secția 3 Constanța în legătură cu faptul că președintele unității de învățământ i-a condiționat susținerea examenului curent de plata unei datorii financiare mai vechi, în cuantum de 500 de lei.

Prof. Aurel Papari a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, polițiștii făcând cercetări sub aspectul infracțiunii de șantaj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Universitatea RESPINGE acuzațiile aduse lui Papari

Pe de altă parte, Universitatea „Andrei Șaguna” a emis sâmbătă un comunicat de presă prin care respinge și argumentează ca nefondate acuzațiile de șantaj formulate la adresa prof. dr. Aurel Papari, în baza cărora polițiștii au organizat un flagrant și ulterior l-au reținut pentru 24 de ore, în arestul IPJ Constanța, pe președintele instituției private de învățământ superior.

Potrivit comunicatului, semnat de prorectorul Andra Seceleanu, suma reclamată la poliție de una dintre studentele Universității „Andrei Șaguna” (UAȘ), ce finaliza un program de masterat în cadrul Facultății de Psihosociologie, constituia de fapt chiria aferentă unei perioade de trei luni pentru spațiul pus la dispoziție, cu contract de închiriere, de unitatea de învățământ superior, pentru desfășurarea activității profesionale de consiliere.

"Ajunsă la finalizarea studiilor de master, studenta a făcut cerere să susțină examenul de dizertație, fără să plătească suma datorată de aproape trei luni, de 500 de lei, corespunzătoare activităților desfășurate în spațiul închiriat de la UAȘ. Cu toate că avea cererea de susținere a dizertației avizată de secretariatul instituției, cerere cu care s-ar fi putut prezenta la casierie să achite taxa corespunzătoare examenului, masteranda nu a făcut acest lucru și a reclamat la poliție că a fost condiționată de plata celor 500 de lei din contract și s-a prezentat la casieria universității plătind această sumă, pentru care i s-au eliberat documente justificative. Ulterior, la descinderea poliției, s-a constatat că respectivele bancnote plătite la casierie erau marcate cu inscripția șantaj, iar președintele UAȘ, Aurel Papari, care nu are, conform regulamentului instituției, nicio atribuție în privința organizării examenelor de licență și disertație, neputând împiedica înscrierea unui student la examenul de licență și/sau dizertație, a fost reținut, din punctul nostru de vedere, abuziv" - se arată în comunicatul de presă al universității.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-07-01Parerea ta...

LEVST.
01 Iul 2017

Asta da, trebuie sa fie o platire de polite( sau si mai si), vreun amic sau ruda a vreunui mare politic , ravneste la postul respectiv si -astfel- i-au facut inscenarea respectiva, chiar daca respectivul a spus reclamantei ca nu poate continua fara sa-si plateasca restantele, nu este niciun santaj sau coruptie, este un act legal de atentionare, in folosul bunei activitati a scolii, care nu este organizatie de caritate, in plus exista si un contract intre "masteranda" si scoala, practic ea este cea care a incalcat contractul.Cel putin asa par lucrurile la acest moment, arestarea este abuziva, mai ales ca banii respectivi nu au fost gasiti asupra profesorului...Jenant pentru politia romana, probabil ca pe litoral, politia se crede vreo asociatie mazarichio-haiduceasca...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray