2020-04-05 07:43

Şoferul din Curtea de Argeş care a lovit mortal un bătrân, arestat preventiv

 |  18:41
Şoferul din Curtea de Argeş care a lovit mortal un bătrân, arestat preventiv

Şoferuldin Curtea de Argeş care a lovit, pe stradă, un bărbat în vârstă de 68 de ani,victima decedând ulterior, a fost arestat preventiv, vineri, de magistraţiiTribunalului Argeş, sub acuzaţia de lovituri cauzatoare de moarte. MagistraţiiTribunalului Argeş au dispus, vineri după-amiază, arestarea preventivă pentru29 de zile a tânărului de 32 de ani, Marius Ionuţ Teodoroiu, care a lovit cupumnii în faţă un bărbat căruia i-a reproşat că ocupă strada cu maşina şi că nuare loc de el să treacă.

Potrivitreprezentanţilor Tribunalului Argeş, magistraţii au admis propunereaprocurorilor, de arestare preventivă a bărbatului, sub acuzaţia de lovituricauzatoare de moarte. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recursîn termen de 24 de ore. Tânărul care l-a lovit pe bărbat fusese reţinut deprocurori, în noaptea de joi spre vineri. „Principalaacuzaţie este de săvârşire a infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte.Clientul meu consideră că în acele momente era atât de beat încât nu ştie ces-a întâmplat, a recunoscut că l-a lovit pe bătrân, văzând şi declaraţiilecelor cu care era în maşină şi care au spus acest lucru, dar nu-şi aduce amintece a făcut. A fost reţinut pe bază de ordonanţă şi va fi prezentat instanţei cupropunerea de emitere de mandat”, declara Ion Tufeanu, avocatul tânărului.

Conformreprezentanţilor Serviciului Medico-Legal (SML) Argeş, în urma analizelor delaborator făcute de medicii legişti şi în urma necropsiei s-a stabilit cămoartea bărbatului a fost violentă, iar între leziunile traumatice suferite deacesta şi deces există legătură de cauzalitate. “S-a stabilit că moarteabărbatului a fost violentă, între leziunile traumatice constatate la necropsieşi deces existând legătură de cauzalitate. Moartea s-a datorat uneiinsuficienţe cardio-repiratorii acute, pe un fond patologic preexistent, aşacum rezultă din actele medicale ale medicului de familie şi din actele de laSpitalul Municipal din Curtea de Argeş. Putem spune că există o legătură decauzalitate între deces şi traumatism, indirectă şi condiţionată. Faptul că afost lovit i-a putut provoca decesul, am ajuns fără nici un dubiu la aceastăconcluzie. L-a strâns de gât, l-a lovit. Starea de rău s-a instalat asupravictimei în momentul în care aceasta vorbea cu poliţiştii, iar când a ajuns laspital era aproape de deces”, a declarat, vineri, dr. Dan Manu, şeful SMLArgeş.

Conflictula avut loc miercuri, pe o stradă din Curtea de Argeş, unde bărbatul de 68 deani aştepta pe cineva, în maşina sa, care era oprită. La un moment dat, aapărut un autoturism care a oprit şi din care a coborât un şofer nervos. Acestal-a lovit pe bărbat de mai multe ori, peste faţă, reproşându-i că i-a blocatbanda de trecere. Victima a anunţat incidentul unei patrule de poliţie aflateîn apropiere, iar în momentul în care le relata poliţiştilor ce s-a întâmplat,bărbatului i s-a făcut rău şi a căzut. El a fost transportat la spital de cătreoamenii legii, dar a murit la scurt timp. Anchetatorii au stabilit că la cinciore de la producerea incidentului şoferul, în vârstă de 32 de ani, avea oalcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Anchetatorii au maistabilit că şoferul fusese iniţial la un bar din oraş, iar ulterior s-a urcatîn maşină şi a părăsit localul. Un incident similar a avut loc la Craiova, în luna aprilie.Atunci, un bărbat în vârstă de 62 de ani, Pavel Rentea, a fost bătut de unşofer care i-a reproşat că traversa prea lent strada, pe trecerea de pietoni.În urma incidentului, bărbatul a ajuns la spital, unde a murit la câteva ore dela internare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine