2020-02-18 18:20

Solicitarea PNL de sesizare a COMISIEI de la VENEŢIA privind LEGILE JUSTIŢIEI a fost APROBATĂ

 |  13:33
Solicitarea PNL de sesizare a COMISIEI de la VENEŢIA privind LEGILE JUSTIŢIEI a fost APROBATĂ

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat joi solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneţia privind modificarea legilor justiţiei. Liberalii susţin că parcursul legilor va trebui să aştepte, iar Curtea Constituţională, de asemenea, va trebui să ţină cont de de opinia Comisiei.

"Victorie PNL! Modificarea Legilor Justiţiei ajunge la Comisia de la Veneţia! Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a aprobat solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneţia pentru exprimarea unui punct de vedere cu privire la modificările Legilor Justiţiei propuse de PSD şi ALDE După refuzul sistematic al celor de la PSD şi ALDE de a cere opinia experţilor internaţionali în privinţa propunerilor de modificare a legilor Justiţiei, PNL a reuşit să obţină acest lucru prin intermediul parlamentarilor săi din cadrul APCE", transmite PNL, potrivit News.ro.

Liberalii spun că judecătorii Curţii Constituţionale vor trebui să ţină cont de opinia Comisiei de la Veneţia.

"PNL a folosit în acest demers o cale extraordinară de sesizare a Comisiei de la Veneţia prin intermediul Comisiei de Monitorizare a APCE. În aceste condiţii, CCR va trebui să ţină cont de opinia Comisiei de la Veneţia în privinţa modificărilor aduse Legilor Justiţiei, aşa cum a ţinut cont şi în alte cazuri. Parcursul legilor Justiţiei va trebui să aştepte acum punctul de vedere al Comisiei de la Veneţia", continuă aceştia.

Deputatul PNL Cezar Preda i-a solicitat pe 30 martie preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Michele Nicoletti, pentru ca în 23 aprilie, prima zi a sesiunii APCE, să se decidă sesizarea Comisiei de la Veneţia cu privire la modificările aduse celor trei legi ale justiţiei.

De asemenea, senatorul PNL Alina Gorghiu a înaintat preşedintelui Comisiei juridice de la nivelul APCE, Frank Schwabe, o solicitare similară pentru ca acest for să solicite opinia Comisiei de la Veneţia în privinţa modificărilor aduse legilor justiţiei din România.

Legile au fost adoptate luni pentru a doua oară de către Parlament după ce, iniţial, PNL le-a contestat, iar CCR a decis că unele articole sunt neconstituţionale.

PNL a anunţat la începutul lunii martie că a trimis o scrisoare conducerii Camerei Deputaţilor prin care solicită sesizarea Comisiei de la Veneţia cu privire la modificarea legilor Justiţiei şi suspendarea dezbaterilor Comisiei speciale care a modificat aceste legi până la primirea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia.

„Prin prezenta, grupul parlamentar PNL vă solicită să cereţi un punct de vedere din partea Comisiei pentru Democraţie de Drept (Comisia de la Veneţia) cu privire la modificările propuse privind legea nr. 303/2004, legea 304/2004 şi legea 317/2004", se arată în scrisoarea liberalilor.

PNL cerea atunci să fie solicitat un punct de vedere al Comisiei de la Veneţia cu privire la modificarea legilor Justiţiei, afirmând că recomandarea este cuprinsă şi în ultimul Raport al Comisiei Europene cu privire la MCV.

„În sprijinul solicitării noastre amintim recomomandarea cuprinsă în ultimul Raport al Comisiei Europene cu privire la Mecanismul de Cooperare şi Verificare, precum şi poziţiile publice exprimate recent de oficialii Comisiei Europene în acest sens. De asemenea, asociaţii profesionale ale magistraţilor s-au pronunţat pentru solicitarea unui punct de vedere din partea Comisiei de la Veneţia", se mai arată în scrisoare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-26



Parerea ta...

ROMA
26 Apr 2018

pana la urma dragnea iordache si gasca de mutanti genetici care streseaza o tara intreaga cu aberatiile lor vor putea fi declarati persoane non grata pe teritoriul ue.oricum ccr wc infractorilor trebuie desfiintata.chestiunile legate de constitutie pot fi judecate de cinci judecatori de la iccj prin tragere pa sorti .tt si iordache se fac de ras in fata intregii europe pentru a incerca salvarea unor hoti de meserie.
LEVST.
26 Apr 2018

bravo, PNL! Avand in vedere ca bovina de Sibiu a refuzat sa faca acest demers, desi era in atributiile sale, PNL ar trebui sa se disocieze de marlan, care si la alte situatii a sabotat statul de drept...
CIVILILII PERSECUTATI
27 Apr 2018

Cand sesizati CCR, Comisia de la Venetia ca in Romania ilegal AVEM SI PLATIM REGESTE DIN BANI PUBLICI: GUVERNUL BOR, GUVERNUL PRINTESEI UNUI REGE ABDICAT, aceasta pe cand PENSIONARII CIVILI MOR DE FOAME cu pensii de sub 25% din ale tortionarilor securisti ori Indemnizatia pentru HANDICAP GRAV ESTE SUB 100€/ LUNA!?
Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine