2019-10-15 17:20

Soluția PARCHETULUI GENERAL: Pușcării noi în fostele unități militare, nu GRAȚIERE!

 |  17:42
Soluția PARCHETULUI GENERAL: Pușcării noi în fostele unități militare, nu GRAȚIERE!

Parchetul General propune ca soluţie pentru supraaglomerarea din penitenciare transferul unor unităţi militare dezafectate de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN) la Ministerul Justiţiei şi transformarea lor în închisori. Propunerea vine ca urmare a controverselor care au urmat proiectelor de ordonanţe privind Justiţia, informează Mediafax.

"Ministerul Public avertizează asupra consecinţelor adoptării proiectelor de ordonanţă privind modificarea Codului penal, Codului de precedură penală şi graţierea unor pedepse. Propune, ca soluţie la problema supra-aglomerării penitenciarelor, transferul unor unităţi militare dezafectate de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN) la Ministerul Justiţiei, în vederea amenajării ca locuri de detenţie", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), condus de procurorul șef Augustin Lazăr.

Parchetul General a precizat, după publicarea proiectelor de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penale, că nu se justifică urgenţa promovării acestor acte normative printr-o ordonanţă a Guvernului, mai ales că nu au fost în prealabil consultate într-o manieră transparentă entităţile implicate în aplicarea lor.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală prevede dezincriminarea abuzului în serviciu sub 200.000 lei, infracţiunea fiind investigată doar ca urmare a unei plângeri. De asemenea, denunţul se poate face la cel mult şase luni de la comiterea faptelor iar neglijenţa în serviciu a fost abrogată.

Ordonanţa privind graţierea prevede graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la cinci ani şi înjumătăţirea pedepsei pentru deţinuţii care au 60 de ani, femei însărcinate şi a celor care au copii de până în 5 ani în întreţinere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-19Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
19 Ian 2017

LA TARGOVISTE.....DE EXEMPLU LA ZIDUL LUI CEAUSESCU........SA IASA IN FIECARE DIMINEATZA LA PLIMBARE PE LANGA ZID.SI SA VADA DOUA ORE PE ZI DOAR PROCESUL LUI CEAUSESCU S EXECUTIA...........PANA SE SINUCID IN PUSCARIE SAU INEBUNESC
S.P.
19 Ian 2017

Super tare, Crocodilule!
GOGU SECUEANU
21 Ian 2017

Marea majoritate a unităților militare sunt ocupate in proportie de 30%.Deci se poate.
BOIERIU TRAIAN
22 Ian 2017

Bun,spațiul de rezolva,dar cum facem cu întreținerea?Nu ar fi mai bine să se întrețină singuri,noi să plătim doar paza?
HAHAHA...
22 Ian 2017

Ce tare! Și, ce să-nțeleg? Vor mai rămâne ”unități protejate” încât să nu le fotografiezi ori filmezi? Vai mama ei de armată a României, ce-a ajuns? Subordonată și transformată în armată de mercenari, dar plătită bine...CA SĂ TACĂ!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray