2019-08-25 17:54

ŞORA, în "Raportul de activitate pentru statul paralel": Câţiva jurnalişti m-au întrebat

 |  07:53
ŞORA, în "Raportul de activitate pentru statul paralel": Câţiva jurnalişti m-au întrebat

Filosoful Mihai Şora relatează, într-o postare pe Facebook pe care o numeşte ironic "Raport de activitate pentru statul paralel", acţiunile la care a participat luni, la protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei, afirmând că, întrebat de nişte ziarişti ce îl determină să vină în faţa Guvernului, a răspuns "O conştiinţă de cetăţean". Şora, care a fost prezent constant la proteste, remarcă faptul că, la Muzeul Ţăranului Român, a descoperit "un milion de cetăţeni şi cetăţene aşezaţi la mese", adăugând: "milionul acela care ne lipseşte în Piaţă şi care ar fi suficient pentru ca #FărăPenali".

Şora anunţă, pe ore, programul avut în Piaaţa Victoriei, începând cu 19 şi 10 minute, când alături de el şi de soţia sa, "la Girafă erau: patru bunici, trei tineri şi un labrador, băieţelul Andrei (şapte ani) şi mingea dumnealui, doi cetăţeni din Africa de Sud, cinci-şase stâlpi, prietena noastră Cătălina".

"La ora 19 şi 44 de minute, câţiva jurnalişti m-au întrebat: „Ce vă face să veniţi în faţa Guvernului?“, iar eu am răspuns: „O conştiinţă de cetăţean.“ După ce au plecat jurnaliştii, am mai vorbit cu un domn apărut între timp, căruia nu i-am aflat numele (dar pe care l-aş recunoaşte după tricoul cu dungi)", continuă Mihai Şora.

El povesteşte că apoi l-a admirat "pe băieţelul Andrei (şapte ani) care a desenat mai multe vise pe trotuar, cum ar fi: o inimă, un resort, numeralul 102 (cu cretă verde) şi cuvântul #rezist (cu cretă roz)".

"La ora 21 şi 26 minute, ne-am deplasat protestul spre centrul Pieţei, unde erau mai mulţi cetăţeni cu telefoane aprinse. După ce ne-am îmbrăţişat cu doamnele cetăţene şi am dat mâna cu domnii cetăţeni, ne-am vărsat năduful spre clădirea de vizavi, înfăşată în drapelul României", continuă Mihai Şora.

De asemenea, relatează că în jurul orei 22:00 au decisi să plece din Piaţă, dar a făcut o escală lă la Muzeul Ţăranului Român.

"Intrând în incinta respectivă, am descoperit un milion de cetăţeni şi cetăţene aşezaţi la mesele lor respective (milionul acela care ne lipseşte în Piaţă şi care ar fi suficient pentru ca #FărăPenali)", remarcă filosoful.

El mai anunţă şi ora la care a intrat în bloc şi ce a găsit în cutia poştală, încheind cu formula: "Dragi şobo, acum e trecut de miezul nopţii. Cu sprijinul tehnico-logistic al Luizei, am terminat de redactat acest Raport de activitate pentru statul paralel şi vă doresc noapte bună. P.S. Chiţ-chiţ", aluzie la faptul că liderul PSD Liviu Dragnea i-a numit "şobolani" pe protestatarii antiguvernamentali.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-26Parerea ta...

ANONIM
26 Iun 2018

Opinați că Alina Pippidi, de exemplu, s-a comportat deontologic profesional folosindu-și pregătitea de "doctor în psihologie socială" pentru organizarea unor "manifestații civice" ,cu "scopuri politice" "partizane"; sau chiar și Mihail Șora ? Considerați că astfel de indivizi ar putea pretinde "dreptul" ca justiție să fie ceea ce doesc ei , sau Liviu Dragnea sau Popescu Tăriceanu, care a fost și de o parte și de cealaltă ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray