2020-02-29 00:07

Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, la Parchetul General! MARTOR în cazul procurorului Portocală

 |  12:18
 Sorin Blejnar, fostul şef al ANAF, la Parchetul General! MARTOR în cazul procurorului Portocală

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar s-a prezentat joi la Parchetul General.

Sorin Blejnar a declarat la ieșirea de la Parchet că Negulescu l-a pus să facă denunțuri. Şi în octombrie 2017, Sorin Blejnar a scris pe Facebook că Mircea Negulescu i-a propus să facă mai multe denunțuri.

Întrebat de jurnalişti dacă este vorba despre un nou dosar, Sorin Blejnar a răspuns: "Mă vedeţi cu avocat?".

Sorin Blejnar a fost achitat în primă instanţă în dosarul "Motorina", în care era acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. Decizia a fost luată de magistraţii Tribunalului Braşov şi nu este definitivă.

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată, alături de alţi inculpaţi, într-un dosar în care prejudiciul este, potrivit acuzării, de aproximativ 22 de milioane de lei.

Potrivit procurorilor DIICOT Braşov, membrii grupării sprijinite de Blejnar şi Marta ar fi iniţiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorină achiziţionate în regim suspensiv şi comercializate pe piaţa internă. În acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentând TVA şi peste 10,8 milioane de lei reprezentând accize pentru motorină, suma totală a prejudiciului fiind estimată la aproape 22 de milioane de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine