2020-05-29 10:44

Sorin Blejnar rămâne în arest încă 30 de zile

 |  22:13
Sorin Blejnar rămâne în arest încă 30 de zile

Tribunalul Prahova a prelungit, marți seară, arestul preventiv pentru fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, cu încă 30 de zile, în dosarul de trafic de influență.

Tribunalul Prahova a judecat, astăzi, prelungirea arestului preventiv în cazul lui Sorin Blejnar, acuzat că, în calitate de șef al instituției, ar fi primit peste 13 milioane de lei, alături de alte persoane, pentru exercitarea influenței asupra unor subalterni.

“S-a dispus prelungirea arestării preventive de la data de 8.12.2016 până la data de 06.01.2017, inclusiv”, arată Tribunalul Prahova.

Decizia nu este definitivă, notează Mediafax.

Tribunalul Prahova a decis, marți, 8 noiembrie, arestarea preventivă a fostului președinte al ANAF, Sorin Blejnar, în dosarul în care acesta este acuzat că, în calitate de șef al instituției, ar fi primit peste 13 milioane de lei, alături de alte persoane, pentru exercitarea influenței asupra unor subalterni.

Procurorii anticorupție îl acuză pe Sorin Blejnar că, în cursul anului 2011, a acceptat din partea unui afacerist promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul ANAF. Banii respectivi urmau să-i fie remiși lui Blejnar în schimbul exercitării influenței asupra unor subalterni, pentru ca aceștia să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri.

"În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și ceilalți funcționari implicați în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", arăta Direcția Națională Anticorupție într-un comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine