2020-06-07 00:36

Sorin Muntean, fost şef al IPJ Timiş, arestat preventiv

 |  07:49
Sorin Muntean, fost şef al IPJ Timiş, arestat preventiv

Fostul șef al IPJ Timiș, Sorin Muntean a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, potrivit unei decizii a Curţii de Apel Timişoara (CAT). De asemenea, instanţa a dispus plasarea în arest la domiciliu a comisarului șef Pavel Dumitru, șeful Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș, cercetat în acelaşi dosar.

Şi omul de afaceri Iulian Boț, CAT a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, transmite Agerpres.

Decizia CAT nu este definitivă şi poate fi atacată cu contestație.

Procurorii DNA au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile față de Marin Bîlc, avocat în cadrul Baroului Timiș.

Sorin Muntean a fost reţinut pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, instigare la dare de mită (două infracțiuni), favorizarea făptuitorului. Pavel Dumitru este acuzat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, trafic de influență, complicitate la luare de mită, în timp ce Iulian Boț este cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, în formă continuată, dare de mită (patru infracțiuni) și cumpărare de influență (două infracțiuni).

Anchetatorii îl acuză pe Marin Bâlc de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență (două infracțiuni), instigare la dare de mită (două infracțiuni) și favorizarea făptuitorului. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-03

In legatura cu acest articol...

CORUPŢIE. Fost șef al IPJ Timiș şi comisar-șef de la Investigații Criminale Economice, reţinuţi
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine