2019-10-20 03:55

Sorin Ovidiu Vîntu, audiat la Parchetul General

 |  19:12

Sorin Ovidiu Vîntu a fost chemat,ieri, la Parchetul instanţei supreme, unde a stat 20 de minute, pentru a i seaduce la cunoştinţă unele date, iar la ieşire omul de afaceri le-a spusreporterilor să întrebe "ofiţerii SRI acoperiţi" de ce a fostconvocat.

Şi omul de afaceri moldovean OctavianŢurcan s-a prezentat, tot ieri, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şiJustiţie (ÎCCJ), pentru a fi audiat în dosarul în care este inculpat alături deomul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, pentru favorizarea lui Nicolae Popa,condamnat în cazul prăbuşirii FNI. Ţurcan a stat aproximativ 40 de minute, iarla scurt timp după plecarea lui a ajuns Vîntu. Octavian Ţurcan a stat arestatîn acest dosar din 10 până în 16 septembrie, alături de Sorin Ovidiu Vîntu şide şoferul acestuia, Alexandru Stoican.

Parchetul instanţei supreme susţinecă, prin acţiunile întreprinse în scopul zădărnicirii şi îngreunării executăriipedepsei a unui condamnat - Nicolae Popa - la 15 ani de detenţie, Vîntu, Ţurcanşi Stoian au dovedit "nu doar perseverenţă infracţională accentuată, darşi ignoranţă faţă de sistemul de justiţie". Celor trei acuzaţi li s-auimpus anumite interdicţii pe parcursul anchetei referitoare la favorizareainfractorului Nicolae Popa, fostul preşedinte al Gelsor, condamnat, în lipsă,în vara anului 2009, pentru înşelarea a peste 300.000 de investori la FondulNaţional de Investiţii (FNI). Prăbuşirea FNI a avut implicaţii mari în lumeapolitică, socială şi economică.

Popa se află arestat la Jakarta, din 2decembrie 2009, el urmând a fi extrădat. Procedura de extrădare poate dura maimult de trei luni din momentul în care şeful statului indonezian a acceptat-o.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-07-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray