2019-08-23 08:10

SOV in discuţie cu Sorin Enache: “Cu domnul Basescu si cu gasca lui de sugatori de p…, ne comportam ca la razboi”

 |  19:29
SOV in discuţie cu Sorin Enache: “Cu domnul Basescu si cu gasca lui de sugatori de p…, ne comportam ca la razboi”

Altedoua interceptari ale convorbirilor telefonice ale lui sorin Ovidiu Vintu aufost date publicitatii marti seara, in una dintre ele omul de afaceri vorbindcu directorul-general al trustului Realitatea-Catavencu Sorin Enache pe temacontroalelor efectuate de ANAF. In a doua interceptare Sorin Ovidiu Vinturaspunde intrebarilor jurnalistului Petrisor Obae cu privie la vanzarea trustuluiRealitatea-Catavencu catre Dinu Patriciu. Vintu îi spune primului ca este inrazboi cu presedintele Traian Basescu. “Cu domnul Basescu si cu gasca lui desugatori de p…, ne comportam ca la razboi. Lucreaza cum spun eu, ca sunt expertin chestiile astea”, i-a spus Vintu lui Sorin Enache. Omul de afaceri acalificat drept “jenante” zvonurile conform carora va vinde trustul lui DinuPatriciu. “Fiecare amarat de jurnalist care are un blogusor mititel, pe care nuda nimeni doi bani, incepe sa isi dea cu parerea, sa explice el cum trebuiefacuta presa, cine e destept si cine e porc... Jenant!”. Interceptarile au fostdepuse la dosarul în care Sorin ovidiu Vintu este acuzat de favorizareainfractorului pentru sprijinirea lui Nicolae Popa in Indonezia, cauza aflata perolul Tribunalului Bucuresti.

Pedata de 12.03.2010 Sorin Ovidiu Vintu poarta o conversatie cu Sorin Enache,director general al Realitatea-Catavencu in care discuta despre controalelefacute de ANAF in cadrul trustului.

Vintu:Da, ma, da nu poti sa iei… Sa te anunte de la contanbilitate. F…i candelama-sii! Sunteti la 12 kilometri! Am asteptat sa te calmezi tu si ma enervez eu.

Enache:Da

Vintu:Ma, da, n-a fost vorba, cand mai vin labagii astia acolo sa-i inregistrati,sa-i filmati? Nu asa ne-am inteles, Sorin? Da' nu tre' sa stai tu cu camera,ma!

Enache:Nu io, da' e caraghios, adica…

Vintu:Te anunta Toni: ba, au venit astia aucu. Si trimiteai un tip, un camraman, cuun reporter.

Enache:Da, am aflat dupa ce au… Da, OK. da' la ce ne folosea totusi, explica-mi, ca sainteleg ce-am gresit, ce-am ratat.

Vintu:Deci, nu, n-ai executat o dispozitie in primul rand. Dispozitia mea a fost… Can-a fost o rugaminte, Sorin! Dispozitia mea a fost cand mai vin astia sa iifilmati si sa le puneti intrebarile. Formulata si frazata, cred ca ti-ai sinotat cum trebuie tratata.

Enache:Da

Vintu;Pai, e atat de simplu!

Enache:OK

Vintu:Bai, baiatule, eu vreau sa ies pe plan cat sa asculte si domnul Coldea, vreausa ies pe plan international cu ceea ce se intampla. Eu m-am documentat ogramada de chestii pana acum, am filmat, am, am documentat. Vreau sa ledocumentez si p-astea pentru ca trebuie sa fac plangeri catre institutiileinternationale. Asta e un regim de tip securistico-comunist care sereinstaureaza in Romania. El trebuie devoalat. Da' am nevoie si dedocumentatie, nu pot doar sa mananc c…t.

Enache:OK

Vintu:Deci, rugaminte mea: cum s-a prezentat unul acolo, pune-i microfonul, camera,indiferent ce spune, tu pui intrebarea pe care ti-am spus s-o pui si cu asta,basta!

Enache:OK

Vintu:Am nevoie de acesta chestie. Mai departe.

Enache:Dau dispozitii acum. Da

Vintu:Pai, te rog, da dispozitie clara.

Enache:Da.

Vintu:Ma noteaza-ti urmatoarele lucruri, Sorin! Cand ti-a venit, domnule, control defond: te rog sa-mi dai o nota cu ce acte ai nevoie. Pai, nu, ca iti cer eu. Nuavem timp sa lucram pentru dvs. Trimite toate actele in biroul dvs. ca sa nepuntem vedea de activitate.

Enache:Da

Vintu:In scris ne faci acesta solicitare sau pe camera de luat vederi. Deci totultrebuie formalizat de-acum, Sorine.

Enacehe:Ok. Mi-am notat.

Vintu:Mai, totul trebuie formalizat.

Enache:Da.

Vintu:Va stau la dispozitie cu absolut tot, ma supun controlului de fond, n-avem nicio problema, n-avem nimic de ascuns. Dar imi dai pe o hartie tot, toatedocumentele de care ai nevoie sa, pe care sa le controlezi. Sa ti le trimit, caeu n-am timp sa-mi frec oamenii sa stea la c…l dumitale, aici. M-ai inteles?

Enache:Da.

Vintu:Asta trebuie sa transmiti si in scris si pe (neinteligibil)

Enache:Am inteles.

Vintu:Ca, daca transmiti acum in scris, accesti faptul ca ti-au trimis hartie.

Enache:Da

Vintu:Deci, este razboi, draga prietene. Cu domnul Basescu si cu gasca lui desugatori de p…a, ne comportam ca la razboi. Lucreaza cum spun eu, ca suntexpert in chestiile astea. Mai ales ca n-ai facut nimic compromitator, nimiccomplicat.

Enache:Nu.

Vintu:Is chestii simple pe care trebuie sa le faci. Restu-s problemele mele.

Enache:Ok

Vintu:Deci, nicio clipa nu trebuie sa aratam sau sa... Se inteleaga ca ne ferim invreun fel de control. Numai ca muncim pentru ei. Le dam la dispozitie toatedocumentele. Le instalezi camere, pe fata, adica, nu ca… Domnilor, va instalamcamera de luat vederi, sa nu furati documente de la noi. Veti fi monitorizati16 ore pe zi, 24, cat stati aici. M-ai inteles?

Enache:Da.

Vintu:Pe fata totul. Deci, noteaza si chestia cu camerele de luat vederi instalataoficial in camera lor.

Enache:Da.

Vintu:Ok?

Enache:Da.

Vintu:Si in rest sa vina sa faca control de cand vor ei. Pentru voi nu va maipreocupa acei indivizi. Avem camera, monitorizam, inregistram totul si le damtoate documentele pe care le cer intr-o singura zi, o singura data. Vrem inscris, nu verbal cu ce documente sunt la dispozitie. Deja: Dumneata ai venitaici, imi paralizezi activitatea. Toate aceste discutii si din partea nostra levraeu purtate cu camera de luat vederi in light, in clar, transparent.

Enache:Ok

Vintu;M-ai inteles?

Enache:Da.

Vintu:Deci, toate aceste discutii le purtati pe camera de luat vederi si imiingestati (?) materialele.

Enache:Ok

Vintu:Da, domnule, de 4 luni ne paralizezi activitatea, nu mai putem, avem operatiuniin curs de desfasurare, nu putem sa stam sub aceasta hartuiala, ce documenteaveti nevoie va vom livra pe baza de proces-verbal, toate documentele pe carele solicitati.

Enache:Ok. Ii chem si ii instruiesc pe toti.

Vintu:M-ai inteles?

Enache:Da.

Vintu:Totul trebuie purtat cu camera de luat vederi. Si inreigistrate materialele. Terog eu frumos, da aceste mici lucruri.

Enache:Ok

Vintu:Te sarut, Sorin, Pa!

Enache:Tu ai Publica Tv la tine in birou?

Vintu:N-am! Ce, am o p…a!

Enache:Vezi daca.. Dai o spaga si trimit (nl: rade)

Vintu:Daca n-am pile! (nl: rade)

Enache:Ca a inceput de ieri sa emita.

Vintu:Si inca o data, nu le atrage… Sorin! Nu le atrage atentia asupra greselilor pecare le fac. Te rog eu frumos!

Enache:OK. Bine ca mi-ai zis.

Vintu:Nu le atrage atentia asupra gresilor pe care le fac.

Enache;Ok

Vintu:Dimpotriva, daca ii poti ajuta sa greseasca in continuare, fa-o, prietene.

Enache;Bine.

Vintu:Nu pot vorbi prea multe pe telefon.

Enache;Da.

Vintu:Lasa-i sa greseasca! Ajuta-i sa greseasca! Da-le funie la papagali! Ce-i cu puPublica Tv?

Enache:Ziceam ca au inceput sa puna imagini. Adica au niste filmulete, niste promo-urifoarte misto. Se vede senzational studio-ul si asta, adica arata intr-un marefel. Mai bine ca Realitatea de 20 de ori

Vintu:Pe bune?

Enache:Da o sa vorbesc cu astia de la tehnic sa-ti puna si tie pe Splai.

Vintu:Ma, da' n-ai zis ca aranjezi?

Enache:Ce sa aranjez?

Vintu:N-ai putea vorbi cu baietii de la Dolce? Ba, pune si da-ne si noua, nene, uncanalut.

Enache:Astia n-au spatiu deloc pe Dolce. Poate.. O sa vad. Ca acum au probleme cu HBOdigital si cu niste canale digitale pe care le baga si nu au spatiu. Da' gasesco solutie.

Vintu:Ar fi bine sa-l punem pe platforma si in Romania.

Enache:Il punem in Romania asta sigur.

Vintu:Si la mine cum il poti monta?

Enache:Pai, cum mi l-am pus si eu. L-a adus Tabacaru din Australia (?) pe o fibraneagra, nu stiu cum. O sa-l trimit si la tine.

Vintu:Ei, nu la Otopeni, la birou, tati!

Enache:La birou! La birou! Ca ai peretele ala de monitoare ca sa se poata vedea. Caacasa nu stiu daca ai.

Vintu:La Otopeni e prea…

Enache:Ca eu am o fibra separata aici pentru.. Da, e foarte frumos. Ce au facut efoarte, foarte bine! Si pachetul de grafica, de promo. Studioul arata foartebine.

Vintu:S-a instalat…? s-au instalat echipamentele? Ca am uitat sa il intreb pe Sergiu.

Enache:Da, da. totul e functional.

Vintu:Pai, Sergiu spunea ca nu se instaleaza.

Enache:Mai au maruntisuri, dar acum e functional. Regia merge, totul merge. Adica avemniste montaje, montajele functionale, da'… Adica poti filma poti trimite cu eledaca e. Adica, televiziuneae in stare de emisie. Nu ne-au venit toate montajeleca le-au trimis niste prosti in Kazahstan. Fiind spatiul ala au gresit tara.

Vintu:A ajuns in Kazahstan! ( rade) Bine. Sorine!

Enache:Bine. Ok.

Vintu:Te pup! Pa!

Enache:Pa, pa!

Pedata de 04.12.2009 Sorin Ovidiu Vintu ia legatura cu Petrisor Obae, in carediscuta despre zvonurile preluarii trustului Realitatea de catre Dinu Patriciu

(...)

SorinOvidiu Vintu: Ia vezi exprimare sui generis, informatii contradictorii, darpline de logica. Va rog.

PetrisorObae: Da. Respectiv, am pornit de la ce a scris 22 cu Patriciu si Realitatea.

SOV:Da, am auzit si eu de celebra revista 22, unde este adunata floareaintelectualitatii romane. Absolut jenant.

Obae:Da, nu, acum, lasand la o parte sursa, ma interesa infromatia.

SOV:Dragul meu, absolut jenant. Culmea este ca, in ciuda unor condeie care scriaupe acolo si care imi provocau o mirare personala, ca sa zic asa, aveam unrespect pentru aceasta revista. Pacat ca difuzezi asemenea prostii.

Obae:Nu, va ziceam de niste lucruri logice.

SOV:Poftim?

Obae:De niste lucruri logice. Pe de alta parte, stim ca Patriciu nu are inca o zonade radio si de televiziune.

SOV:Nici eu n-am o zona de petrol.

Obae:Dumneavoastra, in schimb, aveti o zona de televiziune si de radio, e OK.Patriciu are platforma de internet abia la inceput, Realitatea Catavencu areF5, care se misca destul de bine si aici se vedeau eventualele colaborari pezona asta.

SOV:Dumneavoastra mergeti pe urmatorul tip de logica: Patriciu n-are nimic inpresa, aproape. Vintul are totul, deci este normal ca Patriciu sa cumepe de la Vintu.

Obae:Nu, logica este ca Patriciu inca are bani de bagat in presa si o face.

SOV:Ii doresc succes.

Obae:Deci asta e, pur si simplu a fost asa o... un zvon aruncat... El a mai fostaruncat si acum vreo luna, cand a mai fost...

SOV:Domnule, de un an jumate e zvonul asta pe piata, imbraca diverse forme,colportat cu diverse zone. Inca nu s-a intamplat.

Obae:Bine, acum, in contextul actual si legat de declaratia dumneavoastra desaptamana viitoare s-au facut aceste conexiuni si de-asta vroiam sa va intrebmdaca declaratia d eluni o sa aiba legatura cu media.

SOV:Nici pomeneala!

Obae:Deci, n-are nicio legatura cu media.

SOV:Ba are legatura cu toate atacurile care au fost duse pana acum, dar nu cubusiness-ul.

Obae:Ma refer la zona de business.

SOV:Nu, nu.

Obae:De un eventual actionariat...

SOV:Deci, se vrea o clarificare, o explicare coerenta si documentara vizavi de totce s-a intamplat pana acum in aceasta campanie electorala in ceea ce mapriveste, nu ma intereseaza in rest.

Obae:Aha. Spuneti ca are legatura cu media in sensul pozitiei trustului fata de oparte sau alta, nu?

SOV:Trustul nu a avut nicio pozitie fata de o parte sau alta.

Obae:Ma rog!

SOV;Domnule, e parerea dumneavoastra.

Obae:Exact, aici nu intram in...

SOV:E parerea dumneavoastra si, domnul Obae, va rog sa ma scuzati, m-am plictisitde jurnalisti atat de destepti, care sa dea lectii altor jurnalisti. M-amplictisit.

Obae:Credeti-ma, si eu, ca de asta am preferat o pozitie cat se poate de...

SOV:De aceea, haideti sa ne abtinem. Fiecare amarat de jurnalist care are unblogusor mititel, pe care nu da nimeni doi bani, incepe sa isi dea cu parerea,sa explice el cum trebuie facuta presa, cine e destept si cine e porc...Jenant!

Obae:Eu cred ca m-am abtinut de la derapaje in sensul celui de care vorbitidumneavoastra.

SOV:Se aduna in grupuri de mitraliori pe la diverse casute postale video, absolutjenant.

Obae:Am vazut.

SOV:Groaznic, groaznic.

Obae:Ce se intampla si de o parte, si de alta, este crunt.

SOV:In tot acest peisaj, Realitatea a incercat macar sa-si pastreze calmul, sa fieo platforma de debatere, oricine ar avea ceva de zis.

Obae:Da

SOV:Asta e tot, in rest...

Obae:Acum, avand o pozitie, nu vreau sa discut. Pe mine ma interesa chestiunea astastricta de business, pentru ca a aparut acest ... si voiam sa clarific.

SOV:Dragul meu, las-o jos, e o prostie cat casa.

Obae:A, deci n-are nicio legatura.

SOV:Dar de un an jumate aud prostia asta pe piata. Cineva lanseaza sistematiczvonuri de acest tip. Sa le lanseze in continuare. Probabil ca, intr-un final,o sa se plictiseasca si ala sa le mai lanseze, si dumneavoastra sa ma maiintrebati.

Obae:Eu v-am intrebat tocmai pentru ca acum au reaparut si intr-o forma mult maiaparent documentata decat acum un an jumate, adica deja se vorbeste de surse,deja... Adica nu e doar din auzite si atunci...

SOV:Nu, revista 22, din nefericire, s-a bagat si ea intr-un joc absolut jenant. Safie sanatosi si ei. Bine.

Obae:Am inteles.

SOV:Bine. Va multumesc tare mult.

Sov:Si eu va multumesc, domnul Vintu, pentru clarificari.

Sursa: Hotnews


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-12-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray