2020-02-25 23:46

Şova, cercetat penal pentru 100.000 de euro mită

 |  18:06
Şova, cercetat penal pentru 100.000 de euro mită

Senatorul PSD Dan Sova este cercetat penal intr-un nou dosar deschis de DNA. Procurorii spun ca Sova a pretins si a primit 100.000 de euro pentru a face trafic de influenta pe langa Mihai Balan, directorul CET Govora.

Procurorii DNA "au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Dan Sova, senator, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta", se arata intr-un comunicat remis joi dupa amiaza de DNA.

"In perioada octombrie 2011 - iulie 2014, inculpatul Sova Dan-Coman a pretins sume de bani si a primit in total 100.000 de euro de la o persoana denuntatoare, in schimbul traficarii influentei sale reale pe care o avea pe langa directorul general al centralei de energie termica CET Govora SA, inculpatul Balan Mihai, astfel incat acesta din urma sa asigure incheierea unui contract de asistenta juridica cu o anumita societate de avocatura, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/luna", se arata in comunicatul remis presei de DNA.

Procurorii sustin ca Dan Sova "i-a spus persoanei denuntatoare ca ii poate asigura incheierea unui contract de asistenta juridica cu CET Govora SA de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi in cuantum de 10.000 euro/luna".

"In schimbul acestui serviciu, Sova Dan-Coman a pretins de la persoana denuntatoare suma de 5.000 euro pentru fiecare luna pe perioada executarii contractului, adica jumatate din valoarea lunara a viitorului contract de asistenta juridica ce urma sa se incheie intre CET Govora si casa de avocatura respectiva", se mai arata in comunicatul citat.

Contractul de asistenta juridica dintre CET Govora si societatea de avocatura s-a incheiat in decembrie 2011 pentru o perioada de 1 an, onorariul stabilit fiind de 10.000 euro/luna.

Directorul CET Govora va fi prezentat la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-19

In legatura cu acest articol...

Dan Sova a fost adus cu mandat la DNA

Începe judecarea dosarului Ponta-Şova. Excepţiile invocate de avocaţi au fost respinse

Iniţiativa România cere excluderea politicienilor cu probleme în justiţie. Ponta, Dragnea şi Şova, printre ei

Dosarul Turceni - Rovinari. Ponta şi Şova, citaţi în 6 noiembrie la ICCJ
Parerea ta...

PARADISUL DISTRUGERI
19 Noi 2015

Dar pa Avocata de masa cu Autostrada Transilvania cind o ia la intrebari ? A disparul si Actele Contractului din Minister . Dar nu exista in arhivele Notarilor si Statului ? A furat statul miliarde .
BATRîNUL FLăMAND
20 Noi 2015

Sunt batrani pensionari care după o muncă de 36 ani la stat ia o pensie umilă,iar un puţoi de avocăţel fură fără jenă milioane de euro. La bulău cu el şi cu tot neamul lui.
CROCODILUL FLAMAND
20 Noi 2015

CAPITALISMUL DE CUMETRIE...ADICA VECHII SECURISTI BOLSEVICO-STALINIST ADUSI DE ILESCU LA CONDUCERE AU DEVENIT PARTENERII C-I-A SI F-M-I LA JEFUIT ROMANIA....CE E SOVA?UN FEL DE MIC SHOBOLAN ROZALIU DIN GRUPUL MAFIOT ILIESCU-NASTASE,LA FEL CA PONTA SAU GHITZA...CHITZ-CHITZ VREAU SI EU O SPAGA DE 10MII DE EURO...TAXA DE PROTECTIE MAFIOTA...EXACT CA YAKUZA LA JAPONEZI...AVEM SI NOI YAKUZA ROMANEASCA...DE TARTASESTI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine