2020-02-28 14:58

SPA de peste 10.000 de euro, cadou pentru demnitarii din Ministerul Educaţiei

 |  18:47
SPA de peste 10.000 de euro, cadou pentru demnitarii din Ministerul Educaţiei

ConducereaMinisterului Educaţiei beneficiază de abonamente în valoare de peste 10.000 deeuro la una dintre cele mai exclusiviste baze sportive din Capitală, “PescariuSports & SPA”, cu toate că, nu cu mult timp în urmă, cele două părţi se“luptau” pentru terenul pe care este amenajat acum clubul “de fiţe”. ŞefiiMinisterului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în frunte cuDaniel Funeriu, beneficiază de gratuitate la abonamente pentru piscină, sală defitness, masaj, saună, ce în mod normal valorează peste 2.000 de euro. Printrepersoanele ce se folosesc de numele Ministerului Educaţiei pentru a se bucurade tratamentul de lux se numără şi fostul consilier al lui Daniel Funeriu,Melania Mandas Vergu, cu toate că aceasta nu mai are nici o legătură cuinstituţia. Vergu se bucură de un tratament “mai privilegiat” chiar şi decâtsoţia ministrului Funeriu, care îşi plăteşte abonamentul la acelaşi club,potrivit surselor din cadrul MECTS.

Maimarii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS)profită de funcţia ocupată şi se distrează la unul dintre cele mai luxoasecluburi de sport şi SPA din Capitală. Terenul pe care este amenajat clubul “defiţe” (“Pescariu Sports & SPA”) aparţine chiar Ministerului Educaţiei şieste concesionat către fostul tenisman Dinu Pescariu. Valoarea totală aabonamentelor oferite “cadou” demnitarilor depăşeşte 10.000 de euro. În urmă cucâţiva ani, Ministerul Educaţiei, condus la acea vreme de Ecaterina Andronescu,acţiona în instanţă firma lui Pescariu, încercând să redobândească fosta bazăsportivă “Cutezătorii”, cu o suprafaţă de aproximativ 60.000 de metri pătraţi.Între timp, cele două părţi par să fi căzut la pace. Fireşte, cât timpconducerea MECTS, în frunte cu ministrul Daniel Funeriu, beneficiază deabonamente “all inclusive” la “Pescariu Sports & SPA”.

Adio, dar rămân cutine

Printrepersoanele care se folosesc de imaginea Ministerului Educaţiei pentru a sedestinde la unul dintre cele mai exclusiviste baze sportive din Capitală seregăsesc şi nume care nu mai au legătură cu instituţia. Un exemplu este fostulconsilier al ministrului educaţiei, Melania Mandas Vergu, demis din funcţie laînceputul lunii iunie, după ce mass-media a demonstrat că firma de consultanţăla care deţinea pachetul majoritar de acţiuni gestiona fondurile europenedestinate MECTS. În plus, sediul firmei de consultanţă se afla chiar într-ogarsonieră al cărei proprietar era chiar fostul consilier al lui Funeriu. Deşia plecat de câteva luni din minister, Melania Mandas Vergu are în continuarebeneficii de pe urma funcţiei pe care a deţinut-o. Vergu are un abonament “allinclusive” la “Pescariu Sports & SPA”. Conform documentelor, valoareaabonamentului fostei consiliere a lui Daniel Funeriu este de “0 lei”, iar firmala care este angajată Melania Vergu este Ministerul Educaţiei. Dacă nu arbeneficia de reducerea destinată Ministerului Educaţiei, Cercetării,Tineretului şi Sportului, Melania Mandas Vergu ar fi fost nevoită să scoată dinbuzunar peste 2.000 de euro pentru abonamentul pe care îl are în prezent.Potrivit surselor din cadrul MECTS, aceasta are “un statut mai privelegiatchiar decât doamna Funeriu”, soţia ministrului educaţiei fiind nevoită să-şiplătească abonamentul la clubul lui Dinu Pescariu.

“Nuo să-l pun pe Funeriu să aleagă între mine şi PDL”, declara Melania MandasVergu după ce a fost demisă din funcţia de consilier chiar de către ministru.Fostul angajat al MECTS susţinea că respectă decizia ministrului DanielFuneriu. Categoric, nu ai cum să nu respecţi o persoană alături de care mergila SPA. Nici ministrul turismului, Elena Udrea, nu se bucură de gratuitate laclubul de lux.

Cornea: “Un gest imoral faţăde profesori

Dacăun fost angajat al MECTS se bucură de tratament gratuit la unul dintre cele maiexclusiviste cluburi din Bucureşti, secretarii de stat pe probleme deînvăţământ nu beneficiază de acest avantaj.

Sindicaliştiidin învăţământ susţin că tratamentul de lux de care se bucură mai mariiMinisterului Educaţiei este o jignire faţă de toţi profesorii care “se zbat să trăiască de pe o zi pe alta”. “Acum aflu despre aceste lucruri. Nu este normal. Această gratuitate de mii deeuro ridică suspiciuni, iar Ministerul Educaţiei ar trebui să dea explicaţii.Este total imoral ca reprezentanţii ministerului să se scalde în lux,beneficiind de gratuitate, în timp ce marea masă a profesorilor, mai ales ceitineri, se chinuieşte să trăiască de pe o zi pe alta”, ne-a declarat preşedintele Federaţiei SindicatelorLibere din Învăţământ, Aurel Cornea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-12

Mai multe imagini:
SPA de peste 10.000 de euro, cadou pentru demnitarii din Ministerul Educaţiei
zoom
SPA de peste 10.000 de euro, cadou pentru demnitarii din Ministerul Educaţiei
zoom
Parerea ta...

GEORGETA
23 Aug 2010

la cat muncesc saracii, trebuie sa se si relaxeze,pentru ca nu e asa de usor sa emiti atatea ineptii pentru invatamantul romanesc, acest incompetent, care e ministru, daca era cercetator in franta sau unde Dumnezeu era, nu era oare mai bine platit decat ca ministru? de ce a venit in tara? Sa nu spuneti ca din patriotism,ca ma apuca furia! Mai bine sa se duca inapoi ca a facut invatamantul mai varza decat era. Incepe anul scolar si lumea scolii nu stie ce anume are de facut.
AGNETA
01 Sep 2010

Ce comentariu poti lasa la un asemenea articol ? Traim in Romania...si cu asta am spus tot !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine