2020-04-08 08:56

Sportiv omorât de un microb din spital | VEZI VIDEO

 |  18:57
Sportiv omorât de un microb din spital | VEZI VIDEO

La numai 19 ani, rugbystul Alexandru Grădinaru a muritieri-dimineaţă, în jurul orei 6:20, la trei luni şi jumătate după ce a suferito accidentare la coloană în timpul unui meci de campionat. Decesul său asurvenit din cauza unei infecţii pulmonare pe care a contractat-o în timp ceera internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara.

Tragedia a început pe 31 martie, în timpul unui mecibanal de campionat între echipa sa, CSU Aurel Vlaicu din Arad, şi CSM ŞtiinţaBaia Mare. În mijlocul unei grămezi, un adversar a căzut peste Alexandru, carea rămas căzut la pământ acuzând dureri puternice la spate. Marea greşeală afost comisă de medicul echipei, care le-a permis coechipierilor să îl scoată pebraţe în afara terenului, fapt total interzis în astfel de cazuri. Acestatrebuia imobilizat imediat, însă graba cu care s-a acţionat pare să fi fost decisivă.Imediat ce s-a constatat că starea sa este gravă, a fost transportat de urgenţăla spitalul din Timişoara, acolo unde a fost diagnosticat cu leziune medulară lanivelul vertebrelor C4-C5 şi supus, la aproape 24 de ore distanţă, uneiintervenţii chirurgicale care a durat şapte ore.

În ciuda accidentării grave, care practic l-a paralizatpe viaţă, Alexandru a reuşit după nici o lună să discute cu apropiaţii, să steaîn scaun şi să respire fără ajutorul aparatelor. Conform apropiaţilor, starea sa devenisetot mai bună şiera deja programată mutarea la o clinică specializatădin Austria,însă situaţia s-a înrăutăţit dramatic la mijlocul lunii iunie, suferind oinfecţie pulmonară.

Dezamăgităde situaţie, familia lui Alexandru a decis să-l mute pe 22 iunie la clinicaPelican din Oradea, după ce plătise nu mai puţin de 35.000 de lei pentru ultimasăptămână de spitalizare. Din păcate, tânărul în vârstă de 19 ani a suferit numai puţin de 4 stopuri-cardiorespiratorii în perioada care a urmat, fapt ce ablocat practic orice cale către străinătate. În plus, nici Alexandru nu maicoopera, fiind foarte slăbit. “Nici una dintreclinicile din afara României nu vor să îl primească, pentru că pe toatăperioada şederii lui în spitalul timişorean, a contactat un virus”, au explicat apropiaţii acestuia pe blogulspecial realizat pentru strângerea de fonduri necesare tratamentului. În total,până acum se donaseră aproape 30.000 de euro, 4.000 de lei şi 300 de dolari,însă nici aceştia nu erau suficienţi.

În ultima săptămână, medicii orădeni au făcut totposibilul pentru a-l salva pe Alexandru Grădinaru, însă ieri-dimineaţă,sportivul a încetat să mai lupte şi a pierdut meciul cu viaţa, din păcate, dupăun fault comis de sistemul medical. Reprezentanţii de la Pelican nu au dorit săofere vreun detaliu despre caz. “Nu cunosc problema şinici nu aş putea să vă ofer vreo informaţie. Pur şi simplu, nu am cum. Larevedere”, s-a limitat să afirme purtătorul de cuvânt AngelaBerneş.

Colegii de echipă sunt şocaţi

Vestea că “Gogoaşă”, aşa cum era poreclitAlexandru, a murit, i-a distrus pe jucătorii de la CSU Arad, care s-au regăsitcu greu la antrenamentul de ieri. Aceştia fuseseră informaţi de miercuri searăcă şansele colegului lor sunt reduse. “Am fost anunţaţi că afăcut septicemie şi nu mai are mult de trăit. O parte dintre noi a mers laOradea pentru a-l vizita”,a spus unul dintre coechipierii lui Bogdan Alexandru Grădinaru. Rugbyştii s-auadunat cu greu la antrenamentul de ieri şi chiar au solicitat conducerii să numai dispute meciul amical programat azi de la Cluj, însă cum e ultimul înaintede debutul sezonului, nu s-a mai putut modifica nimic. “Neera imposibil, pentru că l-am mai amânat o dată, însă vomjuca toate meciurile pentru el. Lui Alexandru îi vom dedica victorie”.

2009 a fost anul în care Alexandru s-a transferat la CSU Aradde la Metrorex Braşov


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-04-22

Mai multe imagini:
Sportiv omorât de un microb din spital | VEZI VIDEO
zoom
Sportiv omorât de un microb din spital | VEZI VIDEO
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine