2019-07-23 08:35

SRI confirmă PREMEDITAREA SABOTĂRII protestului!

 |  02:00
SRI confirmă PREMEDITAREA SABOTĂRII protestului!

Serviciul Român de Informații precizează că datele și informațiile obținute cu privire la intențiile de organizare sau deturnare a acțiunilor publice de protest din centrul Capitalei au fost transmise operativ „instituțiilor legal abilitate să intervină pentru menținerea ordinii și siguranței publice”, informează Agerpres.

În acest fel, este contrazisă Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, care a declarat miercuri seara, la Romania TV, ca nu a primit informari prealabile de la servicii că la miting ar fi urmat să aiba loc provocări.

„În legătură cu afirmațiile apărute în spațiul public referitoare la informările SRI cu privire la protestele din data de 1 februarie 2017, facem următoarele precizări: Serviciul Român de Informații a acționat potrivit competențelor legale deținute, datele și informațiile obținute cu privire la intențiile de organizare sau deturnare a acțiunilor publice de protest din centrul Capitalei fiind transmise operativ instituțiilor legal abilitate să intervină pentru menținerea ordinii și siguranței publice. În această situație a existat un schimb de informatii operativ, potrivit procedurilor stabilite la nivelul instituțiilor, cu Ministerul Afacerilor Interne, la nivelul secretarului de stat Ștefu Viorel și Bogdan Despescu — IGPR, precum și la nivelul Jandarmeriei și SPP. Conform Legii 51/1991 privind securitatea națională a României, republicată în 2014 și Legii nr. 14/1992, SRI are competențe pentru obținerea de date necesare prevenirii și contracarării activităților extremiste. Pe această zonă, SRI nu a avut surprize operaționale. SRI nu are competențe în ceea ce privește manifestările grupărilor ultras, însă dacă se obțin date de interes pentru instituțiile cu atribuții pe ordine publică, acestea sunt furnizate cu celeritate, așa cum s-a întâmplat în cazul protestelor din data de 1 februarie din Capitală”, se precizează în comunicatul SRI citat de Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-02

In legatura cu acest articol...

"Frații NEGOIȚĂ au dus HULIGANI la protest". Cineva "din casă" face această afirmație

Ministrul de Interne neagă că ar fi știut că protestele vor degenera

Euronews critică Guvernul ”arogant PSD care a făcut o greșeală enormă”

UPDATE: VIOLENȚE în stradă! Mai mulți protestatari, băgați în duba jandarmilor

Scrisoare deschisă pentru GRINDEANU: se cere interzicerea fundațiilor SOROȘ în România

GRINDEANU a scris la BRUXELLES, dar nu renunță la ORDONANȚĂ. Vezi cum încearcă PREMIERUL să liniștească Comisia Europeană

Nervos, Becali a anunțat că merge la proteste

Scrisoare DURĂ a lui Cioloș pentru Grindeanu: ”Impuneți tirania!”

METROUL din București s-a BLOCAT

DIICOT critică deciziile Guvernului

Cea mai DURĂ lovitură! SUA, GERMANIA, FRANȚA, CANADA, OLANDA ȘI BELGIA - reacție comună împotriva Ordonanței DRAGNEA

Trupa Voltaj, alături de protestatari. Smiley și Inna, mesaje de susținere

Ministrul Justiției, mesaj HALUCINANT pentru ”rău-voitorii” de la PROTESTE
Parerea ta...

CIUMA ROSIE.
02 Feb 2017

SCOATEREA CAT MAI URGENTA A ORGANIZATIEI MAFIOTE P.S.D. IN AFARA LEGII ESTE SINGURA SOLUTIE VIABILA PENTRU ROMANIA.
ION POPESCU
02 Feb 2017

Organizatia mafiota care submineaza statul, legea, integritatea se califica pentru a fi, cel putin decapitata; inainte de a fi scoasa in afara legii.
ULTIMATUM
02 Feb 2017

Abrogată astăzi oug si g ratierea si dati-vă demisia.vor fi un milion de oameni în strada si daca in singur jandarm rănește un copil sau vor fi violenti si provocatori ca acest enache de la jandarmerie veti fi linsati.
AVRAM SORIN
02 Feb 2017

Daca ministrul afacerilor interne nu a fost informat este vina subordonatilor. Informatiile operative nu se transmit cu antet, numar de inregistrare si confirmare de primire. Sunt informatii care au durata de aplicare eficienta de citeva minute sau zeci de minute. Informatii care se transmit intre persoane bine stabilite prin protocoale de colaborare si prin mijloace de comunicare speciale puse la dispozitie si operate de STS. Nu sunt afectate de lipsa semnalului GSM. Ganditiva ca in caz de conflict, primele obiective amenintate sunt comunicatiile. Informatiile prezentate de ministrul afacerilor interne nu fac altceva decat sa manipuleze in continuare opinia publica si sa indrepte atentia spre cei ce-i deranjeaza, inserind in textul citit numele acestora.
Doresc sa comentezMAI VECHI...

BULLSHIT-ul lui Dragnea Nu trecură nici două săptămâni de când Liviu Dragnea avu un vis ciudat care nu îi mai dădu pace deloc. Se făcea că tocmai fusese ales Stăpânul Universului, legiuitorul cel atotputernic al întregii galaxii la picioarele căruia fiecare pământean și marțian nu mai pridideau să aducă ofrande. Și, cum se bucura el de toate acestea și cum toată suflarea aștepta ca Atotputernicul să dea prima lui decizie, Dragnea hotărî: prima lui lege intergalactică va fi ca el însuși să fie nemuritor, să scape de judecata de apoi
05 Feb 2017

PUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray