2020-08-04 14:44

Ştefan Dimitriu, șeful Camerei de Comerţ Cluj, „călcat” de DNA

 |  21:01
Ştefan Dimitriu, șeful Camerei de Comerţ Cluj, „călcat” de DNA

Rene Pârşan

Ştefan Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ Cluj, fost stâlp PSD, şi actual al UNPR, a fost călcat luni de DNA. Procurorii anticorupţie din Alba au făcut, ieri, 11 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Cluj şi Braşov, într-un caz de fraude cu fonduri europene şi fapte de corupţie. Ei au descins la locuinţa lui Ştefan Dimitriu şi la firma Napoca Construcții, pe care acesta a administrat-o până luna trecută.

Printre altele, Napoca Construcții a obţinut un contract de 200 milioane de lei pentru construcția pistei de 2.100 de metri de la Aeroportul Internațional Cluj. Timp de 20 de ani, Dimitriu a fost un membru fidel al PSD. A fost consilier local al Clujului timp de trei mandate, şef al PSD Cluj-Napoca și şef de campanii electorale. Pentru fidelitatea sa a fost recompensat cu „titlul” de preşedinte al Camerei de Comerţ Cluj. În 2010, el a dat PSD pe UNPR, dar a rămas la la cârma Camerei. Pentru o serie de sponsorizări creştineşti, el a fost împopoţonat cu „Crucea Transilvană”, de către Mitropolia Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului şi a Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului şi Clujului.

Napoca Construcţii, monopol pe Cluj

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, Florin Ştefan Dimitriu, a confirmat luni că procurorii au percheziţionat locuinţa sa şi că procurorii au ridicat documente legate de o lucrare derulată cu fonduri europene la Luncani, judeţul Cluj, fiind vorba despre o lucrare de canalizare, reabilitarea unei grădiniţe şi o lucrare de tratare a apei, executate de firma sa, Napoca Construcţii. Potrivit preşedintelui CCI Cluj, valoarea de licitaţie a lucrărilor a fost de nouă milioane de lei, fără TVA. Întrebat ce acuzaţii sunt aduse de către procurorii DNA, Dimitriu a răspuns că ar fi vorba despre o firmă din Braşov care a furnizat companiei Napoca Construcţii - din conducerea căreia făcea parte la momentul derulării lucrărilor - un utilaj pentru staţia de tratare şi epurare a apei.

Procurorii DNA Alba fac, luni, 11 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Cluj şi Braşov, la sediile unor firme şi la locuinţele mai multor persoane suspectate de fraude cu fonduri europene şi fapte de corupţie. Direcţia Naţională Anticorupţie a arătat într-un comunicat de presă că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene şi a unor infracţiuni de corupţie, fapte care ar fi fost comise în perioada 2011-2014.

Procurorii sunt sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei. Ştefan Dimitriu a fost preşedintele Consiliului de Administraţie al Napoca Construcţii până în ianuarie 2015, când şi-a dat demisia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz