2020-08-12 15:57

Străzile din Bucuresti, spălate cu dezinfectant

 |  08:58
Străzile din Bucuresti, spălate cu dezinfectant

Primarii bucureșteni ai început să spele straziile cu dezinfectant, de frica coronavirusului.

În Sectorul 6, trotuarele, bulevardele, dar și străzile din interiorul cartierelor se spală cu apă tratată cu pastile de cloramină. Acest dezinfectant efervescent clorigen se adaugă în apa de la rețea, pe care operatorul de salubrizare autorizat o folosește la spălarea carosabilului.

“Acționăm pentru sănătatea comunității pe toate planurile: de la dezinfectarea prin nebulizare a sălilor de clase, piețelor, instituțiilor publice și punctelor de asistență și prim-ajutor din Sectorul 6, la spălarea străzilor cu soluții avizate, pe bază de clor activ și bioacid.

 Niciun efort nu este prea mic, în această perioadă, pentru a stăvili pandemia. Curățenia este esențială, iar noi începem de la bază: cu artere de circulație, pietonale și pasaje spălate și dezinfectate.”

 Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, continuă susținerea măsurilor de prevenție contra gripei sezoniere și a virusului COVID-19, pe care le-a început în urmă cu o lună și jumătate.

Atunci a început distribuția gratuită în școli și la cele nouă puncte de prim ajutor din cartiere a peste 180.000 de măști medicinale și a soluției dezinfectante pentru mâini.

Si străzile și trotuarele din Sectorul 3 se spală cu jet de apă și detergenți specifici.

Acțiunile de igienizare generală de primăvară au început de peste 3 săptămâni. Dar, dată fiind evoluția situației în ceea ce privește virusul COVID-19, am impus un program intensiv de igienizare a domeniului public, astfel încât, toate spațiile exterioare să fie cât mai sigure pentru noi, cetățenii.  Desigur și noi trebuie să fim responsabili și să respectăm indicațiile specialiștilor pentru a preveni o eventuală îmbolnăvire.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-12Parerea ta...

CETATEAN
12 Mar 2020

Toata iarna ce au facut ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz