2020-08-04 23:49

Strigătul disperat al lui Borcea din spatele gratiilor: "Am muncit non-stop". Procurorii se opun eliberării condiţionate

 |  13:12
Strigătul disperat al lui Borcea din spatele gratiilor: "Am muncit non-stop". Procurorii se opun eliberării condiţionate

Fostul acţionar al lui Dinamo, Cristian Borcea, a cerut marţi la Judecătoria Sectorului 4 să fie eliberat condiţionat din penitenciar. El susţine că a muncit "non-stop" în spatele gratiilor în aceste cinci luni de când a fost închis din nou şi a participat la diferite cursuri şi programe. În ciuda spuselor lui Borcea, procurorul de şedinţă afirmă că ex-acţionarul din Groapă nu îndeplineşte deocamdată condiţiile pentru a fi eliberat mai devreme din penitenciar.

"Am participat în aceste cinci luni la cursuri şi programe. Am plătit prejudiciile, plus două milioane euro penalităţi. Am participat la toate cursurile şi programele. Am fost vizitat de toţi cei 9 copii. Am muncit non-stop în penitenciar", a spus Borcea în instanţă.

Avocata acestuia, Alice Drăghici, a declarat că Borcea a executat 2.400 de zile de detenţie, depăşind fracţia prevăzută de lege pentru a beneficia de eliberare condiţionată, el având 414 zile câştigate prin muncă: "A fost stăruitor în muncă. A fost internat pentru monitorizarea afecţiunii cardiace pe perioada de carantină. După carantină, a fost transferat la Jilava şi a cerut să fie selectat la muncă. Nu a fost sancţionat niciodată, fiind recompensat gradual cu vizite şi părăsirea penitenciarului. A urmat nenumărate programe socio-educative. Cea mai concretă dovadă de regret este că el a plătit prejudiciul. Păstrează legătura cu familia şi a fost vizitat ori de câte ori a fost posibil de către toţi cei nouă copii".

"Din punctul nostru de vedere trebuiau evidenţiate aspecte esenţiale în ceea ce priveşte stăruinţa în muncă şi reeducare. Timpul petrecut în detenţie nu reprezintă pentru noi o dovadă relevanta, având în vedere numărul mare al infracţiunilor. Nu rezultă din programul educaţional că s-a remarcat în mod deosebit", a precizat în replică procurorul de şedinţă .

Cristian Borcea are o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare, rezultată în urma contopirii pedepselor primite în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi în dosarul transferurilor din fotbal. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz