2019-10-20 22:05

STS construieşte un Centru Informatic şi de Comunicaţii. A primit de la FISC un TEREN de peste 10.000 de metri

 |  15:28
STS construieşte un Centru Informatic şi de Comunicaţii. A primit de la FISC un TEREN de peste 10.000 de metri

​​Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a primit spre administrare de la ANAF un teren de peste 10.000 metri pătraţi, cu o valoare estimată la peste 820.000 de lei, pentru realizarea unui Centru informatic şi de comunicaţii, conform unei Hotărâri de Guvern adoptate în data de 25 ianuarie de premierul interimar Mihai Fifor. Aceasta a fost publicată la 31 ianuarie in Monitorul Oficial.

"Pe fondul general al dezvoltării serviciilor de e-guvernare din ultimii ani şi al creşterii semnificative din ultima perioadă a necesităţilor de comunicaţii de stat şi speciale, tendinţă care se menţine şi are toate premisele de a se accentua în perioada următoare, mai ales în contextul actual al securităţii naţionale şi al bunei guvernări, a devenit imperios necesară construirea de către STS a unui Centru Informatic şi de Comunicaţii care să raspundă acestor nevoi", au explicat oficialii STS.

În Hotărârea publicată în Monitorul Oficial se mai precizează că "predarea-primirea imobilului se efectuează în baza unui protocol încheiat între Ministerul Finantelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezenţei hotărâri", scrie hotnews.ro.

Ce fonduri a alocat STS pentru realizarea acestui Centru şi când va deveni operaţional?

"În prezent, se fac demersuri în vederea asigurării finanţării din fonduri externe nerambursabile. Momentul operaţionalizării Centrului Informatic şi de Comunicaţii depinde de asigurarea finanţării", au mai explicat oficialii STS.

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) este organul central de specialitate, cu personalitate juridică, ce organizează şi coordonează activităţile în domeniul telecomunicaţiilor speciale pentru autorităţile publice din România şi alţi utilizatori prevăzuţi de lege. Instituţia are structură militară şi face parte din sistemul naţional de apărare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray