2020-04-09 23:45

Suceava. A fost deschis dosar penal în rem în cazul spitalului județean

 |  10:00
Suceava. A fost deschis dosar penal în rem în cazul spitalului județean

În urma nerespectării măsurilor dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, acțiune în urma căreia 52 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu

 Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, procurorii au examinat mai multe articole din data de 23 martie, publicate în mediul online şi s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, în sensul că, la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

“Totodată, din conţinutul publicaţiilor online a rezultat faptul că anumiţi funcţionari publici din sistemul medical, şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, aducând atingere intereselor legitime ale cetăţenilor, prin aceea că, în contextul pandemiei existente la nivel mondial, au solicitat cadrelor medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, prezenţa, la data de 23 martie, la serviciu, a persoanelor testate pozitiv, negativ şi a celor suspecte, rezultând într-o posibilă contaminare, în masă”, se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că în acest context, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, s-a dispus începerea urmăririi penale, in rem, sub aspectul săvârşirii celor două infracţiuni. 

“Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanţelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale a tuturor participanţilor, urmând ca cercetările să fie extinse şi sub aspectul săvârşirii altor infracţiuni şi al lămuririi cauzei sub toate aspectele”, mai precizează comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. 

Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan" din Suceava se închide timp de 48 de ore, pentru dezinfecţie, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus în rândul angajaţilor - 52, iar ulterior va primi doar pacienţi infectaţi cu acest virus. Pacienţii care pot fi supravegheaţi medical la domiciliu au început să fie externaţi, cei care au nevoie de spitalizare vor fi duşi la alte unităţi medicale.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-24Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ -BETON
24 Mar 2020

Cum este bai Flutur Aduceai lumina de la Ierusalim si chemai televiziunile sa vada cat de transpirat erai de parca o aduceai pe jos nu cu avionul Prefacutilor incompetenti Din cauza voastra bai limberalilor moare lumea de prosti ce suntetiVa uraste lumea scarbelor criminale Siktir drogatilor!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine