2020-05-31 19:37

Suceava: Peste un kilogram de cannabis descoperit într-o maşină confiscată de la contrabandiştii de ţigări

 |  15:58
Suceava: Peste un kilogram de cannabis descoperit într-o maşină confiscată de la contrabandiştii de ţigări

Poliţiştiisuceveni au găsit peste un kilogram de cannabis într-unul dintre autovehiculeleconfiscate de la membrii grupării de contrabandişti de ţigări din Ucraina şiRepublica Moldova, destructurată la sfârşitul săptămânii trecute. PotrivitPoliţiei Judeţene Suceava, într-unul din cele cinci autovehicule confiscate încazul grupării de contrabandişti de ţigări a fost descoperit un pachet care conţineafibră vegetală măcinată, iar în urma analizelor de laborator s-a stabilit că înpachet se afla cantitatea de 1.141,5 grame de cannabis sativa.

PoliţiaSuceava precizează că în acest caz se continuă cercetările pentru stabilireaprovenienţei drogurilor. În acest caz de contrabandă de ţigări nouă persoane aufost reţinute sâmbătă şi ulterior arestate preventiv pentru 29 de zile deTribunalul Suceava, fiind suspectate că fac parte dintr-o grupare infracţionalăorganizată, specializată în traficul internaţional şi intern pe relaţia Ucraina- România şi Republica Moldova - România. Curtea de Apel Suceava a respins,miercuri, ca nefondate recursurile la măsura arestării preventive făcute deGheorghe Plăcintă, Mihai Mihail şi Ioan Sava, astfel că aceştia rămân în arest.De asemenea, va fi cercetat în arest şi Paul Iova, zis Ion Petrişor,organizatorul concursului „MissPiranda”. Potrivit anchetatorilor, acesta este, de altfel, unul din lideriireţelei de contrabandă cu ţigări din Ucraina şi Republica Moldova. Totodată,instanţa a admis recursul şi a revocat măsura arestării preventive în cazul luiMihai Vicovanu, Constantin Varga, Dumitru Adrian Ieftin, Cristinel Şoitu şiAlexandru Naghi. În cazul lui Constantin Varga a fost dispusă măsura obligăriide a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 24 de zile.

Înacest caz, Poliţia Judeţeană Suceava a avut sprijinul Direcţiei Generale deInformaţii şi Protecţie Internă şi S.R.I., iar în urmă cu o săptămână a fostorganizată o acţiune de prindere în flagrant a membrilor grupării. Anchetatoriiau aflat că la depozitul din Bucureşti deţinut şi utilizat de membrii grupăriiinfracţionale condusă de Ioan Sava şi Paul Iova şi specializată în traficul cuţigări de contrabandă s-a primit o importantă cantitate de ţigări livrată de unalt membru al grupării. Astfel, s-a intervenit simultan în locaţiile în care seaflau membrii grupării, fiind depistată 1.957.360 de bucăţi ţigarete deprovenienţă extracomunitară. Urmare a celor constatate, la sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Suceava au fost duse 13 persoane, dispunându-sereţinerea pe o perioadă de 24 de ore a nouă dintre suspecţi, care ulterior aufost arestaţi. Poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor un număr de 97.868de pachete cu ţigări, cu o valoare de piaţă de 880.812 lei, au fostindisponibilizate cinci autoturisme cu valoare de piaţă de 210.000 euro, 30 detelefoane mobile, 92.959 lei şi 6.380 euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-02-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine