2019-10-17 23:24

SURPRIZĂ. Cine va fi delegat PROCUROR GENERAL INTERIMAR în locul lui Augustin Lazăr

 |  15:06
SURPRIZĂ. Cine va fi delegat PROCUROR GENERAL INTERIMAR în locul lui Augustin Lazăr

Secția pentru procurori a CSM l-a propus pe Bogdan Licu procuror general interimar pentru o perioadă de două luni. Adjunctul procurorului general ar urma să preia șefia Ministerului Public de săptămâna viitoare, după ce expiră mandatul lui Augustin Lazăr la Parchetul General.

Chiar dacă în mod normal interimatul este asigurat de prim-adjunctul Parchetului General, care în prezent este Laura Oprean, procurorii din CSM au considerat că Bogdan Licu are mai multă experiență managerială la nivelul Parchetului General, potrivit România TV.

”În şedinţa Secţiei pentru procurori din data de 19.04.2019 s-a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al Procurorului General al României, în funcţia de Procuror General al României până la ocuparea funcţiei prin numire, dar nu mai mult de 2 luni”, transmite CSM.

Bogdan Licu este procuror din 1996. El a lucrat iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, ulterior la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, unde a devenit, în septembrie 2005, procuror şef Secţie Supraveghere a Urmăririi Penale. A fost membru al CSM şi vicepreşedinte al acestui organism. În mai  2013, a devenit prim-adjunct al  procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar din 2016  fost adjunct al procurorului general.

Bogdan Licu a mai fost procuror general interimar în perioada februarie - aprilie 2016, după demisia lui Tiberiu Niţu. El a dispus atunci redeschiderea urmăririi penale în dosarul Revoluţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a eliberat din funcţie pe procurorul general, Augustin Lazăr. "Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare", se arată într-un comunicat al Administrației prezidențiale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-19

In legatura cu acest articol...

Iohannis a semnat decretul pentru pensionarea lui Augustin Lazăr
Parerea ta...

ANONIM
19 Apr 2019

TREBUIE SCHIMBAT TOTALMENTE COMPOZITIA ALUATULUI JUDICIARISTILOR .......... NASCUTI INAINTE SI DUPA 1989...............
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray