2019-10-23 21:11

SURSE: Cine RĂMÂNE și cine PLEACĂ în viitorul Guvern PSD

 |  23:53
SURSE: Cine RĂMÂNE și cine PLEACĂ în viitorul Guvern PSD

Odată propunerea pentru funcția de prim ministru făcută președintelui Klaus Iohannis, liderilor social-democrați nu le rămâne decât să pună mâna pe foi și pixuri și să contureze schema viitorul cabinet de la Palatul Victoria. Așa cum însuși liderul PSD a lăsat să se înțeleagă, unii miniștri din Guvernul Tudose își vor păstra portofoliile și pe viitor. Alții nu.

Dincolo de procedura oficială anunțată de Liviu Dragnea, social-democrații au deja câteva certitudini. Prima și cea mai importantă este schimbarea de la Ministerul Educației, potrivit unor surse din partid, citate de Stiripesurse.ro. Actualul ministru, Liviu Pop, va fi înlocuit de vicepreședintele PSD Ecaterina Andronescu, răsplătită astfel pentru renunțarea la cursa pentru fotoliul de premier.

La Sănătate, actualul ministru, Florian Bodog, ar urma să fie înlocuit de fosta deputată Rodica Nassar, în prezent secretar de stat la Ministerul Sănătății. Potrivit surselor din partid, aceste două schimbări sunt deja bătute în cuie.

La Ministerul Afacerilor Interne rămâne Carmen Dan, iar la Ministerul Afacerilor Externe rămâne Teodor Meleșcanu. De altfel, ALDE ar urma să-și păstreze toate portofoliile deținute în Guvernul Tudose: Meleșcanu la MAE, Grațiela Gavrilescu la Mediu (și vicepremier), Toma Petcu la Energie și Viorel Ilie ministru delegat pentru Relația cu Parlamentul.

Ultimii sosiți în Guvernul Tudose vor avea sorți diferite. Paul Stănescu își păstrează funcția de la Ministerul Dezvoltării, însă Felix Stroe nu va mai continua în fruntea Ministerului Transporturilor, potrivit surselor din coaliție. În mod cert, favoritul lui Tudose, Marcel Ciolacu, nu va mai face parte din Guvern.

Tudorel Toader, singurul ministru neafiliat politic, își va păstra funcția de la Justiție, fiind sprijinit în mod special de ALDE. Un alt ministru care este sigur pe propria funcție este Petre Daea, ministru Agriculturii. Rămân în Guvern și Lia Olguța Vasilescu (Muncă) și Mihai Fifor (Apărare).

Schimbări ar putea exista la ministerele care erau conduse de apropiați ai lui Tudose și ai lui Ciolacu: Turism, Cultură, Economie, Dialog Social, Tineret și Sport.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-17Parerea ta...

UN EMIGRAT
17 Ian 2018

CU DRAGNEA LA BUTOANE , ROMANIA SE FACE DE KAKAT IN LUMEA INTREAGA CU O VITEZA ULUITOARE . NUMIND PRIM MINISTRU O PERSOANA CARE NU V-A FI NICIODATA CAPABILA SA-SI EXPLICE AVEREA OBTZINUTA DIN SALARIILE DE BUGETAR , DRAGNEA DEMONSTREAZA DIN NOU , CA NU ESTE DECIT UN CAPO DEL TUTI CAPII AL MAFIOTZILOR PSDISTI . MAI SINT TOTUSI DOUA SANSE PENTRU ROMANIA : IOHANNIS MIINE 01 /17 , SAU MITINGUL DE PROTEST DIN 20 IANUARIE . SPER CA OAMENII IESITI IN STRADA VOR DEMOLA SEDIUL CIUMEI ROSII SI II VOR ALERGA PE STRAZI PE NEOBOLSEVICII PSDISTI . ALTA SOLUTZIE NU VAD . ROMANI , DACA V-A PASA , IESITI IN STRADA NU STATZI DUPA PERDELE . DACA NU V-A PASA , STATI IN CASA LA CALDURICA SI SUPORTATZI DECIZIILE CARE VA VOR AFECTA VIATA , LUATE DE DESEURI UMANE CA DRAGNEA , NICOLAE , NICOLICEA , CODRIN , DANCILA , OLGUTA , DAN , AXENTE , BUZATU SI AL CELOR CE DAU TIRCOALE PUTERII , CA PUIE MONTA , NASTASE SI MULTI ALTII . CURAJ . AFARA CU CIUMA ROSIE DIN ROMANIA .
REALITATEA TV ... ACUM 10 MINU
17 Ian 2018

... CU SPRIJINUL ANDREI MIRON , A AVUT UN INTERVIU CU ANDRONESCU SI MITRALIERA . NU AM VAZUT IN LUNGA MEA VIATA PERSONAJE MAI PENIBILE CA ASTEA . DACA LA MITRALIERA NU TE ASTEPTI LA NIMIC INTELIGENT , EL FIIND DOAR UN BOU VIOLENT , MADAME E. ANDRONESCU M-A BLOCAT CU PROSTIA EI . BABETA ASTA NU E IN STARE SA LEGE 3 - 4 CUVINTE , SA FACA O PROPOZITIE , NU O FRAZA . PE ASTA VREA DRAGNEA SA O FACA PM ??? DE CE ? DOAR PENTRU CA E MAI PROASTA SI MAI NEERUDITA CA EL ???
ALOO
17 Ian 2018

Petcu la energie?acest mafiot si incompetent dovedit?pretul la energie si gaze au crescut cel mai mult in europa fara motiv.doar sa castige bani mafiotii din energie pe spinarea romanilor.asa cum au marit taxele locale hotii de primari in loc sa faciliteze creearea locurilor de munca.
ANONIM
17 Ian 2018

DRAK-NEA , PROSTARICEANU (ei sunt conducatorii statului paralel) CU TOATA MAFIA LOR care-i foarte raspandita in structurile statului TREBUIE IZOLATI IN PENITENCIARE PENTRU MEDITATIE, APOI CONFISCATE AVERILE LOR PANA LA RUDE DE GRADUL PATRU.DRAK-NEA , PROSTARICEANU CU TOATA MAFIA LOR sustin ca sunt alesi dar de catre cine de catre ramasitele, gunoaiele umane ale societatii aflate in deriva si in baza unor norme FACUTE DE EI PENTRU EI HOTII SI BANDITII. PRIN NEMERNICIA CELOR CE AU CONDUS RO DUPA 1990 UIMIM LUMEA INTREAGA ......................
SOCRATE
17 Ian 2018

Romania în toate timpurile sale istorice a avut nevoie de OAMENI de STAT cu vocatie, talent si daruire pentru interesul general. Acum mai mult ca oricand trebuie sa fie depuse eforturi concertate, atat din partea OAMENILOR POLITICI care pot dovedi CARACTER, CLAR VIZIUNE, CAPABILITATE si BUNA CREDINTA (ce lipsesc cu desavarsire) cat si din partea celor mai iluminati romani apolitici ai SOCIETATII CIVILE, pentru a concentra energiile pozitive la nivel national si a pune în operă gandirile si proiectele lor valoroase in vederea SALVARII, REDRESARII ROMANIEI care de 28 de ani datorita, IMORALITATII, SUBMEDIOCRITATII , IMATURITATII si MAFIOTISMULUI din SISTEMUL POLITIC, se află într-o continuă prăbuşire ABISALA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray