2019-10-23 03:01

SUTE de FEROVIARI, protest pentru bani în faţa Ministerului. Azi se împlinesc 85 de ani de la GREVA CEFERIŞTILOR

 |  11:24
SUTE de FEROVIARI, protest pentru bani în faţa Ministerului. Azi se împlinesc 85 de ani de la GREVA CEFERIŞTILOR

Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România comemorează astăzi la Bucureşti, 85 de ani de la greva ceferiştilor din 1933. Pe lânga momentul solemn, feroviarii au ieşit în stradă şi să protesteze faţă de subfinanţarea sistemului public de transport feroviar, precum şi de condiţiile de muncă.

Sute de feroviari din întreaga ţară protestează vineri, 16 februarie, în faţa Ministerului Transporturilor, aceştia fiind nemulţumiţi de subfinanţarea sistemului public de transport feroviar, precum şi de condiţiile de muncă, se arată într-un comunicat al Confederaţiei Naţionale Sindicale Meridian.

Angajaţii sistemului public de transport feroviar vor comemora la Bucureşti 85 de ani de la înăbuşirea violentă a grevei ceferiştilor din 16 februarie 1933.

"Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România (FSTFR) împreună cu Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN şi federaţiile sindicale feroviare FNFMCV, FNSIF, FNDF, FMLR, ELCATEL, FAF vor comemora la Bucureşti, vineri, 16 februarie 2018, 85 de ani de la Greva Ceferiştilor din 1933 prin depuneri de coroane la Monumentul Eroilor CFR 1916-1918 din faţa Gării de Nord (între orele 9:40-10:00), precum şi la placa comemorativă din Parcul din faţa Ministerului Transporturilor (între orele 10:00-10:30)", conform comunicatului.

De asemenea, în document se mai spune că momentul solemn va fi urmat de un miting de protest al salariaţilor ceferişti (între orele 10:30 – 12:30) pentru a atrage atenţia autorităţilor, dar şi a cetăţenilor cu privire la necesitatea salvării sistemului public de transport feroviar din România.

Printre nemulţumirile sindicaliştilor se numără tergiversarea aprobării Legii privind Statutul Personalului Feroviar, subfinanţarea infrastructurii feroviare de stat (subfinanţarea CNCF "CFR" SA), lipsa achiziţiilor de material rulant nou, efectuarea cu întârziere a plăţilor salariilor lunare a angajaţilor SNTFC CFR Călători SA şi CN CF CFR S şi înstrăinarea şi/sau distrugerea spitalelor CFR care sunt patrimoniu al Căilor Ferate Române.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray