2020-01-27 05:03

Sute de funcţionari publici protestează marţi în faţa sediului Guvernului. Sindicaliştii cer condiții de muncă și de salarizare mai bune

 |  12:19
Sute de funcţionari publici protestează marţi în faţa sediului Guvernului. Sindicaliştii cer condiții de muncă și de salarizare mai bune

Peste 300 de membri ai Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP) și Federației Salariaților din Administrația Publică Centrală și Locală din România - Columna protestează marți, în fața sediului Guvernului din Piața Victoriei. Aceştia cer condiții de muncă și de salarizare mai bune.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de faptul că aplicarea H.G. 1091/2014 privind salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată face ca, la 1 iulie 2015, 60% dintre angajații acestui domeniu să fie plătiți cu salariul minim pe economie, indiferent de nivelul studiilor, vechime sau importanța activității.

Protestatarii susţin că Legea 71/2015 blochează salariile la nivelul lunii decembrie 2014 și corectează discrepanțele salariale create pe aceeași funcție publică numai pentru angajații de prim nivel salarial (aparatul de lucru al Parlamentului României, Guvern, Curții de Conturi etc.) și nu pentru toate instituțiile din România.

Sindicaliștii mai cer deblocarea negocierilor contractelor și acordurilor colective de muncă, și a acordării tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine