2020-04-08 15:16

Țara care ștampilează oamenii infectați cu COVID19

 |  09:31
Țara care ștampilează oamenii infectați cu COVID19

De la începutul săptămânii, în Mumbai au început să fie ștampilate pe mâini persoanele care sunt suspecte de Covid-19. “Carantină acasă” este semnul distinctiv, care poate fi observat pe mâinile lor, notează Indian Express, potrivit mediafax.ro. „Cei care trebuie să stea în carantină, dar nu vor să fie închiși la spital sau hoteluri și vor să meargă acasă, trebuie să aibă simțul răspunderii. Nu trebui să cutreiere liberi pe străzi.

Autoritățile din India au luat măsuri drastice pentru a stopa răspândirea infecției cu Covid-19.  Persoanele care sunt suspecte de această boală primesc pe mâini o ștampilă, care indică ziua când începe perioada de 14 zile de carantină. 

Să urmeze carantina cu strictețe”, anunță ministrul Uddhav Thackeray din Maharashtra, potrivit Mediafax. Până în prezent, patru persoane care nu au respectat perioada de carantină au fost prinse de poliție într-un tren, după ce ceilalți călători le-au văzut pe mâini ștampilele. 

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, preşedinte al PNL Timiş, a declarat că ştampilarea vizibilă, cu tuş, a mâinii celor care trebuie să stea în carantină sau în izolare la domiciliu, pe fondul coronavirusului, ar fi o măsură “extrem de utilă”..

 “Eu cred că în monitorizarea celor ce au de stat în izolare sau carantină ar fi extrem de utilă ştampilarea vizibilă a mâinii, cu tuş care să nu poată fi îndepărtat 14 zile. Dacă oameni educaţi au putut avea conduita pe care o ştim, la ce să ne aşteptăm de la cei - şi nu aş vrea să se găsească, din nou, cum am mai păţit-o, vreun ‘deştept’ care să mă considere rasist! -, la ce să ne aşteptăm de la analfabeţi sau semianalfabeţi - v-aţi îngrozi dacă aţi vedea formularele completate de unii, la frontieră -, de la cei care ştim că pe unde au fost s-au ocupat cu cerşitul şi furtul - şi am greşi amarnic dacă am considera că printre cei întorşi nu există şi unii care asta au făcut -, de la cei capabili să meargă la chefuit, la nunţi etc., când ei au impunere să stea în izolare sau carantină? De ţinerea acestora sub control depinde decisiv reuşita în lupta contra pandemiei. Şi e nevoie de fermitate, de asumare în acest sens!”, a spus primarul Nicolae Robu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, sâmbătă seara.

Edilul a prezentat şi date referitoare la persoanele infectate cu noul coronavirus care au vindecate în Spitalul de Boli Infecţioase de la Timişoara.

El a precizat că aceasta este ultima comunicare de acest fel pe care o mai face, dat fiind că s-a hotărât că asemenea date vor putea fi făcute publice decât de la nivel naţional, de către Grupul de Comunicare Strategică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-23Parerea ta...

DESTEPT
23 Mar 2020

Metoda stampilei este veche si uzuala . La discotecile de la tara se folosesc in momentul cind ai cumparat biletul de intrare
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine