2019-10-20 19:41

Tăriceanu, DEZVĂLUIRI la Comisia SRI: ”Am avut telefonul ASCULTAT. Poate îl am și azi”

 |  20:14
Tăriceanu, DEZVĂLUIRI la Comisia SRI: ”Am avut telefonul ASCULTAT. Poate îl am și azi”

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost audiat în Comisia de Control a SRI, ocazie cu care și-a prezentat propriul caz, cel în care a fost interceptat de SRI în anul 2014, în Dosarul Microsoft. Tăriceanu le-a cerut celor din Comisia SRI să adreseze o serie de întrebări către Serviciul Român de Informații pentru a afla dacă nu cumva s-a comis un abuz, prin interceptările din cazul său.

”Nimeni nu e strain de ingrijorarile mele legate de binomul SRI-DNA. Cred ca a existat o perioada in care aceste derapaje grave, protocoale secrete, asistenta juridica procurorilor, indicarea solutiilor catre judecatori este inacceptabiul intre-o tara care pune cetateanulo mai presus de oprice. Exista si o schimbare de atitudine.

Refereritor la seful SRI. Trebuie sa salut schimbarea de atitudine si deciziile legale, care respecta rolul unui serviciu de informatii.

 Revenirea la misiunea lui esentiala, nu supravegherea cetatenilor. Nu pot sa nu remarc, este o preluare a observatiei Radu Chirita care pe baza unui studiu a reliefan ca in romania intre 2010 si 2015 au fost ascultate 30 000 de persoane.

Comisia nu e in masura sa imi dea raspunsurile acestea. Nu doar in 2014 am avut telefonul ascultat ci si in 2012 in campanie. Ca sa stiti. Poate il am si azi. O sa aflam” a declarat Tăriceanu la ieșirea de la audieri in Comisia SRI.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray