2020-07-05 17:43

TĂRICEANU n-a scăpat. Va fi JUDECAT pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului

 |  16:17
TĂRICEANU n-a scăpat. Va fi JUDECAT pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va fi judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului, a deciz vineri Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Procurorii DNA îl acuză că a minţit atunci când a fost audiat în dosarul retrocedării Pădurii Snagov şi a Fermei Băneasa. Prejudiciul este estimat la 135.874.800 euro. Magistrații vot stabili în scurt timp și data primului termen al judecării pe fond.

Călin Popescu Tăriceanu a contestat decizia primei instanţe, care a dispus începerea judecăţii în acest dosar, iar vineri magistraţii instanței supreme au decis că al doilea om în stat poate fi judecat pe fond.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, vineri, contestaţia depusă de Călin Popescu Tăriceanu la decizia de începere a judecării pe fond a dosarului său. "Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton împotriva încheierii nr. 1050 din data de 28 noiembrie 2016 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, în dosarul nr. 2553/1/2016/a1. Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat", se arată în decizia instanţei. Hotărârea ICCJ este definitivă.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie 2016 pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. În același dosar, Dorin Marian, fost consilier prezidențial în timpul mandatului lui Emil Constantinescu și fost șef al Cancelariei premierului Tăriceanu, este acuzat de mărturie mincinoasă.

Conform DNA, Tăriceanu a făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu a spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-02-10Parerea ta...

ADRIAN
10 Feb 2017

Lasa Caline ca pana intri tu, iese Borcea.
CONSTANTIN
10 Feb 2017

BOSOROGULE , NU TE VAICARI ! LA MITITICA VOR VENI CU RANDUL CELE 5 TIITOARE SA-TI ADUCA MERINDE . IN CELELALTE ZILE DIN SAPTAMANA O SA INFULECI DE LA ...COLEGI !
GROZA
10 Feb 2017

PSD+PNL aceiasi mizerie.Pe cine sa aleaga?Partea stanga dai un ban si vin:80% din pensionari(partea cealalta au ramas 20%),asistati poate in totalitate.,cei cu salarii mici.Ordonanta 13 este acceptata de tot spectru politic cu probleme.Aruncam la inaintare gainarii si printre ei cei cca.4000 alesi :de la consilieri locali pana la fost presedinte.Gratiem,amnistiem si modificam cadurile..Stopam furaciunile si coruptia in sanul alesilor?Nu putem sa il albim numai pe Dragnea si Tariceanu.Ei sunt o forta nu stiu finalul.Dorinta mea :cei cca.4000 sa isi ia fiecare porti.Pentru Top Model:S-a retehnologizat Portile de FIer cu 240 de milioane de dolari,iar sarbii in echivalent cu 80 .
HAZNAUA ISTORIEI
10 Feb 2017

FANARIOT ETERIST TRADATOR GREC CARE LA OMORIT PE TUDOR VLADIMIRESCU
MARCEL
11 Feb 2017

Tic tac, tic tac, tic tac...Nu te mai bagi inainte la rind? Sau poate te predai singur.Ca tu nu esti vinovat ca altii.Aia erau puscariabili, tu nu, esti un...vierme.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz