2019-11-21 08:43

Tăriceanu, RĂSPUNS ferm pentru Lazăr: ”MINTE de îngheață apele”

 |  21:58
Tăriceanu, RĂSPUNS ferm pentru Lazăr: ”MINTE de îngheață apele”

Președintele Senatului a scris vineri pe Facebook că procurorul general Augustin Lazăr ”minte de îngheață apele” atunci când a spus o hotărâre de guvern dată pe când Călin Popescu-Tăriceanu era premier stă la baza protocoalelor cu SRI. Potrivit lui Tăriceanu Hotărârea de Guvern din 2005 privind aprobarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2005 - 2007 nu se referă la protocoale, ci la aplicarea strategiei naționale anticorupție.

Tăriceanu mai întreabă unde se vorbește despre echipele mixte și subliniază că ”practicile și metodele specifice perioadei comuniste nu se regăsesc în HG”, iar ce face Lazăr este o interpretare proprie a hotărârii de Guvern pentru a-și scăpa pielea.

”Procurorul general minte ca să își scape pielea Constat că procurorul general este capabil de orice pentru a-și scăpa pielea, chiar și să mintă în spațiul public. Comunicatul Parchetului General nu reprezintă altceva decât o interpretare proprie dată hotărârii de guvern din 2005. HG 231 nu se referă la protocoale, ci la aplicarea strategiei naționale anticorupție. Strategia enunța o serie de principii care aveau la bază respectarea statului de drept, a legilor în vigoare și a drepturilor și libertăților individuale. Nicidecum HG 231 nu stabilea încheierea de protocoale secrete precum cele încheiate între servicii și instituțiile din justiție în ultimii 10 ani sau precum cel semnat de Augustin Lazăr cu SRI în 2016. Ceea ce face Augustin Lazăr reprezintă o manipulare ieftină pentru a-și salva pielea, aruncând vina. Trebuie spus adevărul: protocoalele semnate și dezvăluite în acest an au conținut măsuri care nu au fost prevăzute în nicio lege. Protocoalele secrete au adăugat la legislația în vigoare doar prin simpla înțelegere dintre șefii din procuratură și cei din servicii. Unde în HG 231 se vorbește despre echipele mixte? În ce paragraf din HG se spune despre faptul că informațiile existente la dosar nu trebuie să fie puse la dispoziția învinuitului? Rolul de poliție judiciară a fost stabilit prin mica înțelegere dintre procurori și servicii, nu de HG. Raportarea procurorilor față de servicii în termen de 60 de zile este o invenție a minților strălucite care au semnat protocoalele. Augustin Lazăr încearcă prin comunicate precum cel al Parchetului să își justifice acțiunile de procuror comunist. Practicile și metodele specifice perioadei comuniste nu se regăsesc în HG. Ele au fost adăugate ulterior de către conducătorii vremelnici ai instituțiilor din justiție și de către serviciile de informații. Dacă Augustin Lazăr consideră că prin manipulare își salvează pielea și poate fugi de dat explicații pentru activitatea sa se înșeală amarnic. Procurorul general minte de îngheață apele doar pentru a deturna atenția de la acuzațiile care i se aduc” scrie Tăriceanu pe Facebook.

 

 

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-26Parerea ta...

MANECHINUL EXPIRAT
27 Oct 2018

Gunoiul tradator mascariceanu prins cu mâta in sac incearca sa se salveze. Cum ramane tradatorule cu ''BILETZELUL ROZ'' TRIMIS LUIBASESCU SA-LSALVEZI PE PATRICIU DE PUSCARIE ? HUUU GRECOTEI MITOMAN. AI TRADAT PRINCIPIILE LIBERALE PENTRU A FI SLUGA MAFIEI PSD SI A UNUI PUSCARIAS ANALFABET.
H G. 231 DIN 30. 03. 2005.
27 Oct 2018

Este data cand ma echinul expirat in calitate de premier -tradator al natiei Romane a semnat deschiderea protocoalelor cu SRI in Romania. Acest impostor a infiintat ''STATUL PARALEL'' TOCMAI PENTRU ASI APARA HOTIILE LUI ALE LUI PATRICIU SI ALE MAFIEI PSD A CARUI SLUGOI ESTE. IN SFARSIT AFLAM CINE ESTE PARINTELE PROTOCOALELOR SI ALE STATULUI PARALEL. HOTII STRIGA HOTII. IN TIMP CE ERA MIN. '' NE-DEZVOLTARII '' PUSCARIASUL DIN TELEMORMAN A SEMNAT PROTOCOL CU SRI , CHIAR EL FACAND PARTE DIN '' STATUL PARALEL''. MAFIA PSD-ALDE ESTE IZOLATA IN PLAN EXTERN SI TERMINATA IN PLANI INTERN. DL. TUTUIANU A DEZVALUIT CEEA CE STIU ROMANII CA BANII DIN TAXE SI IMPOZITE CIRCA 2 MILIOANE EURO MERG IN PROPAGANDA DE LA HAZNAUA 3 PENTRU DECREDIBILIZAREA PRESEDINTELUI SI A JUSTITIEI. SE CONFIRMA ACEST LUCRU SI PRIN CAZUL '' RUDOLPH -GIULI-BANII ''. TOT CE DECLARA SLUGILE PLATITE ALE HAZNALEI 3 SI POSTACII PLATITI DE MAFIE E CAN-CAN PENTRU ANALFABETII PSD.
ANONIM
28 Oct 2018

Ptiu drace ca prost mai esti bai cacanarule drogat Prost si analfabet SICTIR Ai picat a 13 a oara la bac ,asa i
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray