2020-02-23 10:06

Tărtăcuţă „Mână lungă” vrea să soarbă sectorul 3. La vremuri noi, tot ei la butoanele Capitalei

 |  17:56
Tărtăcuţă „Mână lungă” vrea să soarbă sectorul 3. La vremuri noi, tot ei la butoanele Capitalei

Contopirea PNL-ului cu PDL–ul a dat aripi unui vechi beneficiar al sistemului de şpăgi creat în sectorul 3 de fostul primar Liviu Negoiţă. Este vorba despre Victor Tărtăcuţă, zis şi „Mână lungă”, fostul viceprimar care, deşi provine dintre pedeliştii minoritari absorbiţi de noul PNL încearcă să preia puterea în consiliul local.

Unii dintre consilierii locali PNL se plâng de faptul că „PDL-istul” Victor „Mână lungă” Tărtăcuţă din cauza influenţei pe care o are printre colegii săi din consilieri, încearcă să facă „legea” în forul legislativ al sectorului 3. Cunoscut ca unul dintre „sforarii” primăriei pe vremea când era mâna dreaptă a fostului primar Liviu Negoiţă, Tărtăcuţă simte acum că a venit momentul să revină în linia întâi a „combinaţiilor”. Consilierii proveniţi din vechiul PNL sunt incomodaţi de această situaţie mai ales că grupul de foşti PDL-işti condus de Victor Tărtăcuţă vor să preia puterea şi să impună candidatul la primărie la alegerile din 2016.

Tărtăcuţă s-a odihnit în ASF

Dar cine este  „Mână lungă” şi de unde îşi trage acest politician - afacerist local seva. După ce a părăsit funcţia politică de viceprimar în 2012, Victor Tărtăcuţă a găsit tot un loc călduţ de director economic chiar la controversata Agenţie pentru Supraveghere Fiscală. Preferat de fostul director general Dan Radu Ruşanu, în prezent anchetat de DNA pentru favorizarea infractorului, Tărtăcuţă a lucrat ulterior şi pe funcţia de consilier al directorului general  al agenţiei pe un salariu cum numai ASF ştia să ofere şefilor.

Contracte pe bani publici

În anul 2006, Victor „Mână lungă” Tărtăcuţă a fondat firma Indoor Media Group, cu sediul social chiar pe strada Parfumului, pe care se află, de altfel, şi Primăria Sectorului 3. Coincidenţă sau nu, firma lui Tărtăcuţă, care era în acea perioadă viceprimarul sectorului 3, avea mare priză la banii publici. Firma lui „Mână lungă” a semnat contracte pe bani publici cu instituţii ale statului. Astfel, în noiembrie 2007, Autoritatea de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti i-a atribuit un contract de aproximativ 45.000 de lei, pentru servicii de realizare şi tipărire de afişe. De asemenea, în aprilie 2008, Autoritatea Naţională pentru Tineret i-a atribuit un contract de aproximativ 150.000 de lei, pentru furnizarea unor produse personalizate, Indoor Media Group fiind singurul ofertant. Şi soţia lui Tărtăcuţă lucrează la stat, Cristina Pricop fiind şef birou la Comisariatul Regional Pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti-Ilfov.

Bugetar cu avere impresionantă

Victor „Mână lungă” Tărtăcuţă deţine pe numele său trei terenuri intravilane de aproximativ 2.400 mp în Telega, Prahova, şi a obţinut prin succesiune părţi din alte cinci terenuri în Bucureşti, Pantelimon şi Brăila. El şi soţia mai au două penthouse-uri de peste 150 mp fiecare, un apartament într-o staţiune de lux din Austria, Kaprun, o vilă în Bucureşti şi o casă de vacanţă în Prahova. Tărtăcuţă mai deţine şi cotă-parte din alte trei apartamente. Are trei autoturisme, printre care şi un Mercedes clasa B, fabricat anul trecut şi un Smart, dar şi jucării vechi de aproximativ 150.000 de euro, bijuterii de aproximativ 10.000 de euro şi tablouri de aproximativ 5.000 de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-18Parerea ta...

NUMAI HOTI ???
18 Dec 2014

“Dupa ce s-a imbolnavit fix cand un corp de control scotocea prin dulapurile CFR Calatori Cluj, Vasile Secara a fost “uns” in functia de director CFR Calatori la nivel national. Nu au contat neregulile gasite la Cluj, ci au fost mai puternice “parghiile trandafirii” de care Secara s-a ajutat sa ajunga in top. La Cluj, Secara se poate mandri cu un contract de inchiriere incheiat intre CFR Calatori Cluj si SC Energobit care a fost prelungit cu de la sine putere de catre directorul Secara, care nu a mai organizat o licitatie, iar cei de la Energobit au ocupat mai mult decat terenul respectiv si l-au si intabulat. Pe vremea comunistilor, Vasile Secara a fost secretar de partid al complexului CFR Cluj. Dupa anii 90, a devenit pesedist si inginer sef in gara clujeana, apoi sef adjunct de statie si sef de gara. In momentul de fata, la Vasile Secara au ramas neschimbate cel putin doua caracteristici: PSD si sefia. Inainte de Paste, clujeanul a fost numit sef la CFR Calatori in noua structura de conducere a companiei. Cu toate acestea, el a plecat de la conducerea CFR Calatori Cluj in urma unor controale facute de CFR SA si Ministerul Transporturilor. In timpul unuia dintre aceste controale, Vasile Secara s-a imbolnavit brusc si a intrat in concediu medical. Mai amuzant este si ca verificarile respective s-au “imbolnavit”, iar rezultatele lor nu au mai fost date publicitatii.” Bravo domnule ministru RUS, PSD-ul o interminabila pepiniera penala. NU VA CRAPA OBRAZUL ??? Jolly-jokeri de la CFR Calatori In urma cu ceva timp, compania CFR Calatori a incredintat, fara licitatie, catre societatea Informatica Feroviara(UNDE ESTE MARE SEFA , SOTIA FOSTULUI MANAGER PRIVAT”SMART” DE LA CFR CALATORI, DOROBANTU VALENTIN), suma de 7.200.000 de lei pentru servicii informatice. De ce nu s-a facut licitatie? Numai bosul CFR Calatori, Vasile Secara, poate spune, dupa ce se va consulta cu stapana achizitiilor de la aceasta companie- C
SECRETARA
18 Dec 2014

Parci se bat pentru putere . Ca sa inpace pln cu pdl si sa arunce pisica , atunci pune o cucoana sa le poarte oale .
LUCA SUGE 65
22 Oct 2018

Fiul sau e gay lol
LUCA SUGE 90
22 Oct 2018

Mana lunga baaaai
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine