2020-04-09 05:02

Taxa Oxigen. Gabriela Firea anunțat astăzi dacă se va mai plăti sau nu. LIVE TEXT

 |  12:03
Taxa Oxigen. Gabriela Firea anunțat astăzi dacă se va mai plăti sau nu. LIVE TEXT

Astăzi, la ora 18.00, primarul anunță dacă amână sau dacă renunță complet la Vinieta Oxigen. Ultima dată când a intrat într-un live pe Facebook, Gabriela Firea susținea că îi va asculta pe cetățeni și că la ”referendumul online” cei mai mulți, între 70 și 90 la sută, votaseră împotrivă taxei.

Există un proiect privind taxa Oxigen, cea care are rolul de a elimina mașinile poluante de pe străzile din București. Proiectul a trecut, dar data intrării în vigoare a fost amânată. Acum, Gabriela Firea, cea care conduce Primăria Capitalei, vrea să-i întrebe pe bucureșteni dacă vor sau nu această taxă. 

Bucureștiul e un oraș sufocat și asta nu o poate contesta nimeni. Intersecțiile sunt extrem de aglomerate nu numai la orele de vârf, iar parcările nu fac față. E motivul pentru care vezi mașini parcate pe trotuare, haos în trafic și mijloace de transport în comun foarte aglomerate.

Oamenii stau ca sardinele atât în tramvaie și autobuze, cât și în trafic – bară la bară. Infrastructura nu mai face față. Sunt multe mașini, din ce în ce mai multe, și străzile, așa cum sunt ele gândite în acest moment, nu mai fac față.

Ceea ce nu poate nega nimeni e faptul că poluarea din București e cauzată, într-o foarte măsură, de trafic. ONG-urile care fac măsurători neoficiale arată că limitele sunt depășite în fiecare zi de 1,5 și până la cinci ori în zonele aglomerate, potrivit unei opinii Deloitte. Se estimează că pe străzile Capitalei circulă peste două milioane de mașini, multe dintre ele foarte vechi și cu norme de poluare sub Euro 4 (circa 600.000 de autoturisme înmatriculate în București-Ilfov).

Specialiștii Deloitte au, însă, unele îndoieli legate de această taxă Oxigen.  E ridicată, în primul rând, întrebarea: este corectă taxarea pe normă de poluare (EuroN) sau ar trebui taxat consumul de carburant (amprenta de carbon)?

Asta pentru că o mașină veche, cu care se circulă puțin, poluează mai puțin decât una nouă, cu care se circulă mai mult. Ceea ce a adevărat și e posibil să fie un aspect pe care oficialii din Primăria Capitalei l-au ignorat atunci când au pus pe hârtie proiectul privind taxa Oxigen.

Stire in curs de actualizare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-24

Mai multe imagini:
Taxa Oxigen. Gabriela Firea anunțat astăzi dacă se va mai plăti sau nu. LIVE TEXT
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine