2020-02-28 14:55

Telverde pentru denunţarea cerşetorilor români în Marea Britanie

 |  15:42
Telverde pentru denunţarea cerşetorilor români în Marea Britanie

Autorităţilebritanice au deschis o linie de telefon pentru denunţarea cerşetorilor românişi au cerut populaţiei să nu le ofere bani, după ce aceştia au invadat străziledin celebrul oraş universitar Oxford.

Bandeleorganizate de cerşetori vizează în special turiştii şi studenţii şi chiar furăbani de la oameni. Poliţia a dat asigurări că încearcă să oprească grupurile defemei românce, adesea gravide şi cu copii mici, care vin la Oxford pentru acerşi. Potrivit cotidianului britanic Oxford Mail, acestea sunt îmbrăcate înhaine tradiţionaleromâneşti - "fuste lungi şi ample, au păr lung şimajoritatea tind să fie destul de plinuţe"- şi încearcă săimpresioneze trecătorii, spunândîntr-o engleză stricată că au nevoie debani pentru a cumpăra mâncare şi lapte pentru copiii lor.

"Vizeazăstudenţii străini şi vizitatorii", a declarat sergentul Claire Storry,care a cerut populaţiei să nu ofere bani. "Vrem ca oamenii să devină maiconştienţi şi le cerem să nu dea bani cerşetorilor. Aceştia (...) vin (laOxford - n.red.) pentru a cerşi şi a fura lucruri", a adăugat ea."Ieri am aflat că au furat bancnote de 50 de lire sterline de la doiturişti japonezi sau chinezi", potrivit poliţistei.

Potrivitunei legi din 1824, cerşitul este interzis în Marea Britanie, iar cei care sefac vinovaţi riscă închisoarea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-03-11Parerea ta...

ROMAN
08 Aug 2010

Daca acelasi lucru s-ar introduce si in Ro am intelege ca cersitul este rusinos, si poate ar contribui la dezvat... Asadar pe cand si la noi?? Societatea civila ar avea un rol hotarator in asta....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine