2020-02-28 18:07

Teodor Meleșcanu, ANUNȚ de ultimă oră privind votul din DIASPORĂ: ”Îmi cer scuze!”

 |  19:25
Teodor Meleșcanu, ANUNȚ de ultimă oră privind votul din DIASPORĂ: ”Îmi cer scuze!”

Teodor Meleșcanu și-a cerut scuze, luni, față de românii din Diaspora care nu au putut vota la alegerile europarlamentare și referendum din cauze cozilor care s-au format la urne. Ministrul de Externe a anunțat că a dispus o anchetă în țările unde au existat astfel de probleme la secțiile de votare.

„Doresc să-mi exprim regretul și să cer scuze tuturor românilor din Diaspora care nu au putut să-și exercite dreptul de vot sau care au fost obligați să stea la coadă ore întregi pentru a putea vota. În pofida măsurilor luate de Ministerul Afacerilor Externe privind creșterea numărului secțiilor de votare din străinătate, care au ajuns la 441, procesul de votare în mai multe state, în special în Europa, nu s-a desfășurat în condiții bune sau satisfăcătoare. În consecință, am dispus o anchetă în țările în care s-au semnalat situații regretabile, pentru a stabili cauzele și măsurile necesare pentru a evita repetarea unor asemenea evenimente”, a transmis Teodor Meleșcanu, luni, printr-un comunicat de presă remis, citat de Mediafax.

Ministrul a adăugat că a solicitat elaborarea în regim de urgență a unei analize la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, „pentru identificarea de soluții concrete și propuneri de modificări legislative care să contribuie la dezvoltarea unui sistem de votare adaptat nevoilor Diasporei”.

Reacția lui Teodor Meleșcanu vine după ce, duminică, la mai multe secții de votare din străinătate, precum cele din Roma, Londra, Dublin, Roma sau Offenbach s-au format cozi, sute de români așteptând să-și exercite dreptul la vot. Cozi s-au format și în fața secțiilor de votare din Bruxelles, Roma, Verona, Offenbach, Dublin, Londra, Antwerp, Amsterdam, Lille, Berlin și Regensburg, românii declarându-se nemulțumiți, pe rețelele de socializare, că așteaptă ore bune la coadă din cauza organizării slabe a autorităților române.

Totodată, MAE a solicitat în scris Biroului Electoral Central prelungirea programului de vot, după ora 21.00, pentru ca cetățenii români din Diaspora să apuce să voteze, însă BEC a respins solicitarea.

Și Biroul Electoral pentru Secțiile de Vot din Străinătate (BESVS) a cerut, duminică, BEC central prelungirea programului de votare,după ce au primit mai multe solicitări în acest sens.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-27Parerea ta...

FLORIN BUNEA
27 Mai 2019

lasa locul unuia mai tanar. nu esti la prima greseala. fii demn domnule, sau tovarase.
GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
27 Mai 2019

n-a scazut destul PsD la 23% ? oricum ce mai ramane din CIUMA ROSIE se muta la PONTa...ha ha ha..Sa nu-ti dai demisia tavarisciule..stai pana la capat
NEGRO
27 Mai 2019

Nu. Domnul Melescanu trebuie sa demisioneze. Un astfel de ministru care datorita incompetentei, a tertipurilor politicianismului de duzina a impiedicat romanii sa voteze, nu are ce cauta in Guvernul Romaniei. Este cea de-a treia actiune de acest tip. Datorita incompetentei lui ne-a facut de ras in intreaga Europa. E un om batran, sclerozat, un diplmat crescut in sfanta traditie bolsevica. Dumnealui inca ii considera pe romanii din diaspora transfugi, tradatori de tara, ca nu accepta astfel de guvernare similidemocratica. Domnul Melescanu trebuie sa se duca acolo unde ii e locul. La pensie. Sau in groapa de gunoi a istoriei. Deocamdata trebuie sa raspunda pentru faptele sale in fata justitiei. Romanii din diaspora nu mai accepta sa fie calcati in picioare nici macar de fosilele bolsevice. Domnule Melescanu, cere-te afara! E mai bine pentru noi si desigur, pentru dumitale!
TRADATORI DE TARA
27 Mai 2019

TRADATORULE MOLIE COMUNISTA , INPUSCAT IN PIATA VICTORIEI . TI-AI BATUT JOC DE 5 MILIOANE CETATENI ROMANI ALEGATORI
UN CETăţEAN
28 Mai 2019

Introducerea votului obligatoriu ca în Belgia, Luxemburg, Grecia Vot electronic pentru toţi cetăţenii români din ţară şi strainătate Votarea doar în ţara declarată de rezidenţă pentru cei cu mai multe paşapoarte Interzicerea traseismului în Parlament (pierderea mandatului) Alegeri simultane la 4 ani pentru preşedinţie şi Parlament
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine