2019-08-25 16:51

Ţiganii au demolat casa florarului Muhle

 |  19:54
Ţiganii au demolat casa florarului Muhle

Un clan ţigănesc din Timişoara a demolat Casa Muhle, ridicată în veacul al XIX-lea de florarul Wilhelm Muhle, creatorul primului soi de trandafir românesc. Imobilul, care este amplasat în centrul oraşului de pe Bega, este declarat şi monument istoric, fiind una dintre cele mai impunătoare vile din municipiu.

Romii, care au intrat de aproape 12 ani în posesia vilei, au solicitat de la municipalitate autorizaţie pentru modificări. Ei însă au trecut săptămâna trecută la decopertarea clădirii, pe care au transformat-o rapid într-o ruină, informează Agerpres. Reprezentanţii Primăriei Timişoara au cerut sistarea imediată a lucrărilor, însă consilierii locali liberali îi acuză pe aceştia de dezinteres.

„Avem de-a face cu o demolare total ilegală, care nu a respectat legislaţia în vigoare, regulamentele locale de urbanism şi sper ca acţiunea lor să se oprească aici. Mă tem ca peste 6 sau 12 luni să nu cumva să vedem aici o realizare arhitecturală măreaţă, aşa cum sunt cele din alte zone din centrul istoric al oraşului. Aşa cum s-a procedat aici, s-a procedat cu toate obiectivele. Întotdeauna, sub o aparenţă de legalitate, Primăria Municipiului Timişoara nu a făcut nimic pentru a împiedica aceste monstruozităţi şi sunt convins că dacă nu am fi fost sub presiunea campaniei electorale, nici de această dată nu s-ar fi luat vreo măsură”, a declarat presei, marţi, şeful Comisiei de urbanism a CL Timişoara, consilierul municipal Ciprian Jichici (PNL).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639564-03-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray