2020-02-18 11:16

Timişoara. Percheziţii la un spital privat. Managerul şi doi medici, suspectaţi de trafic de ovule

 |  08:58
Timişoara. Percheziţii la un spital privat. Managerul şi doi medici, suspectaţi de trafic de ovule

Procurori DIICOT şi poliţiştii desfăşoară joi dimineaţa percheziţii la un spital privat din Timişoara. Managerul spitalului, şefa de laborator, ambii cetăţeni greci, precum şi un medic specialist în fertilizare in vitro sunt suspectaţi de trafic de ovule.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au precizat, că managerul Spitalului privat Athena din Timişoara, şefa de laborator a unităţii sanitare, ambii cetăţeni greci, precum şi un medic specialist în fertilizare in vitro, cetăţean român, sunt cercetaţi în acest dosar pentru trafic de ovule. Cei trei urmează să fie duşi la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Timişoara pentru a fi audiaţi.

Potrivit sursei citate, cei trei sunt suspectaţi că ar fi plătit unor studente câte 300 de euro pentru prelevare de ovule de la acestea, pentru cupluri din străinătate care nu puteau avea copii. Aceste cupluri, la rândul lor, plăteau pentru fertilizarea in vitro câte 4.000 de euro.

De asemenea, se fac verificări şi în cazul a 12 mame purtătoare, care au acceptat să fie inseminate cu ovulele fecundate.

Spitalul Athena a fost implicat în luna octombrie a anului trecut într-un alt scandal. Procurorii Parchetului Judecătoriei Timişoara şi poliţiştii au făcut atunci percheziţii, existând suspiciuni că spitalul ar fi făcut internări fictive şi ar fi trecut în evidenţe tratamente medicale care nu au fost făcute, încasând apoi bani de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Spitalul Athena, inaugurat în anul 2010, este unul dintre cele mai mari centre medicale private din ţară. În cadrul spitalului funcţionează şi o clinică de obstetrică şi ginecologie. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine