2020-02-26 00:32

TIMMERMANS, în Parlamentul European: „Nu este încă târziu pentru ca autorităţile române să facă o schimbare…”

 |  11:08
TIMMERMANS, în Parlamentul European: „Nu este încă târziu pentru ca autorităţile române să facă o schimbare…”

Prim-vicepreşedintele Comsiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, la dezbaterea despre statul de drept din România, din plenul Parlamentului European, că ultimele evoluţii privind modificările asupra legilor justiţiei şi a codurilor penale sunt o sursă de îngrijorare pentru Comisia Europeană, arătând că situaţia din România s-a deteriorate, informează News.ro.

El a mai spus că până acum Parlamentul României nu a dat semne că răspunde recomandărilor organismelor europene. "Cred sincer că încă mai avem o şansă să schimbăm situaţia", a mai spus Timmermans. De asemenea, el a cerut ca autorităţile române să înceapă o investigaţie cu privire la protocoalele serviciilor de informaţii cu instituţiile din justiţie, pentru că este nevoie de o independenţă a justiţiei.

"Astăzi este o oportunitate pentru a face un inventar a ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni. Suntem conştienţi că reforma legilor justţiei, a codurilor penale au dus la îngrijorări. Foarte mulţi români sunt îngrijoraţi că modificările ar putea submina lupta împotriva corupţiei. Împărtăşim aceste îngrijorări şi, din acest punct de vedere, CE are o abordare clinică", a declarat prim-vicepreşedintele Comsiei Europene.

El a amintit despre modificarea celor trei legi ale justiţiei de către Parlament, care au atras critici.  "Consiliul European a adoptat un raport în martie, dar şi raportul Comisiei de la Veneţia a fost extrem de critic. A făcut o serie de recomandări. Ştiu că Parlamentul va fi extrem de atent la acest aviz, dar este clar că Parlamentul nu a dat semne că răspunde acestor recomandări”, a declarat Timmermans.

De asemenea, el a cerut ca autorităţile române să înceapă o investigaţie cu privire la protocoalele serviciilor de informaţii cu instituţiile din justiţie, pentru că este nevoie de o independenţă a justiţiei.

El a mai arătat că ultimele evouţii din România sunt urmărite cu multă îngrijorare şi că independenţa justiţiei este esenţială.

"Am văzut progrese substanţiale în trecut, dar acum lucrurile merg înapoi, într-un mod care ar putea să-i fie dăunător României, pentru poziţia pe care o are. Ultimele evoluţii sunt o sursă de îngrijorare pentru Comisie şi dacă modificările vor fi adoptate, justiţia va fi afectată. (...) Suntem gardianul tratatelor şi nu vom ezita să intervenim. Comisia cere României să pună din nou pe cursul pozitiv reforma în România şi să se abţină de la orice pas care ar putea întoarce ţara. Nu este încă târziu pentru ca autorităţile române să facă o schimbare", a adăugat Frans Timmermans.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-03Parerea ta...

OK..!
03 Oct 2018

Da domnule Timmermans Romania poate face o schimbare esentiala pentru viitorul ei prin SCOATEREA IN AFARA LEGII A ORGANIZATIEI MAFIOTE PSD CARE REPREZINTA INTERESELE UNUI PUSCARIAS SI A CAMARILEI SALE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine