2019-07-16 07:15

Toader, despre contestaţia lui Lazăr: Accesul la justiţie e garantat pentru orişice persoană

 |  12:36
Toader, despre contestaţia lui Lazăr: Accesul la justiţie e garantat pentru orişice persoană

Tudorel Toader, ministrul justiției, a fost întrebat luni dimineață despre contestaţia depusă de Augustin Lazăr împotriva raportului de evaluare prin care i s-a cerut revocarea.

UPDATE Tudorel Toader a declarat luni că a primit contestaţia făcută de procurorul general Augustin Lazăr, cu privire la procedura de revocare, şi va face declaraţii detaliate, precizând că dosarul de candidat a lui Lazăr conţinea, în 2016, doar un CV şi scrisoarea de intenţie.

"În România, accesul la justiţie e garantat pentru orişice persoană. Fiecare, dacă e nemulţumit, şi sigur că dânsul e nemulţumit, are dreptul să adreseze unui judecător. Problema e să nu abuzăm de dreptul acesta, deşi, din păcate, mulţi abuzează. Am plângerea aceea, am citit-o, azi când programul îmi va permite, voi face o declaraţie mai cuprinzătoare, privind legalitatea procedurii numirii în funcţia de procuror general", a anunţat ministrul Justiţiei.

Întrebat dacă au fost greșeli în evaluarea de 20 de puncte a procurorului general, Tudorel Toader a răspuns că „întrebarea pe care mi-ați pus-o mie, fiți de acord că nu sunt eu destinatarul întrebării”.

„Când vin, dacă mai sunteți aici, vă mai spun o frază”, a adăugat ministrul justiției la sosirea la minister.

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a contestat la Ministerul Justiţiei raportul de evaluare întocmit de Tudorel Toader, prin care i-a cerut revocarea, informează România TV. În paralel, Augustin Lazăr, a cerut la Curtea de Apel Alba suspendarea procedurii de revocare până la soluţionarea contestaţiei de la Ministerul Justiţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray