2019-10-21 16:26

Toader, despre numirea şefului DNA: Am primit refuzul preşedintelui şi examinăm cu mare atenţie

 |  15:41
Toader, despre numirea şefului DNA: Am primit refuzul preşedintelui şi examinăm cu mare atenţie

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a evitat luni să spună ce demersuri va face după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat numirea în funcţia de procuror şef al DNA a Adinei Florea, pe care Toader a propus-o în urma celui de-al doilea concurs organizat pentru şefia Direcţiei.

Întrebat luni, la ieşirea de la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, dacă după refuzul lui Klaus Iohannis de a o numi în funcţia de procuror şef al DNA pe Adina Florea va relua procedura, va face altă propunere sau va contesta la CCR decizia preşedintelui României, Tudorel Toader a evitat să dea un răspuns tranşant.

„Suntem în perioada în care am primit refuzul preşedintelui şi examinăm cu mare atenţie" a spus ministrul Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins în 21 noiembrie numirea Adinei Florea la conducerea DNA. De asemenea, şeful statului a respins alte patru numiri pentru funcţii de conducere în Parchetul ICCJ şi la DIICOT. În toate cele cinci cazuri, preşedintele a considerat că nu sunt întrunite condiţiile de legalitate. "Mă surprinde faptul că a terminat de citit şi de înţeles aşa de repede!", a declarat atunci ministrul Justiţiei Tudorel Toader.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-03Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

TuDorel-Fane-Gongorel TOADER De mai bine de un an și jumătate, Tudorel Toader a ajuns vedeta României, după ce ani la rând n-a știut nimeni de el, deși a fost judecător la Curtea Constituțională a României
22 Noi 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray