2019-07-15 21:39

Toader, după discuţiile din CSM despre OUG pe justiţie: Vreau să transmit procurorilor un mesaj de stabilitate. Evident, în condiţiile legii

 |  13:48
Toader, după discuţiile din CSM despre OUG pe justiţie: Vreau să transmit procurorilor un mesaj de stabilitate. Evident, în condiţiile legii

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat miercuri, la ieşirea de la discuţiile din CSM despre OUG pe justiţie, că vrea să transmită procurorilor un mesaj de stabilitate, evident, în condiţiile legii şi şi-a exprimat încrederea că Secţia pentru procurori va da interpretarea corectă către sistem.

"Vreau să transmit procurorilor un mesaj de stabilitate. Evident, în condiţiile legii. Am încredere că Secţia pentru procurori va da interpretarea corectă", a declarat ministrul Justiţiei la ieşirea de la discuţiile din CSM pentru clarificarea prevederilor din OUG pe justiţie privind menţinerea în funcţie a procurorilor din DNA, DIICO, Parchetul ICCJ şi din alte parchete.

Toader a precizat că legea trebuie respectată .

”Până la urmă, legea este lege şi trebuie respectată de toată lumea. Ştiţi deosebirile între o lege civilă şi o lege penală şi aceasta este o lege civilă. Avem în sistemul judiciar 2.700 de procirori în schrmă, 2500 efectiv. Procurorii pot fi împărţiţi în patru mari categorii: procurorii detaşaţi, procurorii care sunt delegaţi în cadrul Ministerului Public de la o unitate la alta şi respectă regulile delegării, avem o altă categorie care sunt numiţi pe bază de concurs şi alţii care sunt numiţi pe bază de interviu”, a declarat Tudorel Toader.

Secţia pentru procurori a CSM discută miercuri interpretarea articolului din OUG pe justiţie privind condiţiile pentru rămânerea în funcţie a procurorilor din Parchetul General, DNA şi DIICOT, precum şi din alte parchete.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-17Parerea ta...

JUSTITIE
17 Oct 2018

uratania asta pocita este cel mai sinistru ministru al justitie din istorie.asta in orice tara ar fi arestat pe loc pt complicitate la mafie favorizarea infractorilor obstructionarea justitiei.dar sa faca ceva acest hoit:impreuna cu dragnea sa mearga pe jos de la casa poporului pana la unirea.sa vedem ce se intampla cu haimanalele astea.
SLUGA MAFIEI PSD.
17 Oct 2018

Acest impostor trebui arestat pe loc. Ma mir cum mai este in libertate. A distrus intreg sistemul judiciar pentru a salva UN GUNOI FLAUȘAT DIN TELEMORMAN. NU CRED CA VA SCAPA ACEST TÂLHAR , COMPLICE CU MAFIA draknea -tariceanu.
PESEDISTILOR
17 Oct 2018

este bubosul coalitiei psd alde udmr minoritati cere face numai rau romaniei
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray