2019-09-18 16:45

Toader susţine că Lazăr nu ar fi trebuit să conteste în Contencios administrativ şi nici la Alba Iulia raportul privind revocarea sa

 |  12:36
Toader susţine că Lazăr nu ar fi trebuit să conteste în Contencios administrativ şi nici la Alba Iulia raportul privind revocarea sa

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat, luni, în cadrul şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în urma căreia Secţia pentru procurori va da un aviz privind revocarea procurorului general Augustin Lazăr, că demersul în instanţă făcut de şeful Ministerului Public nu este de competenţa Secţiei de contencios administrativ, pentru că nu este un act care să fi avut efecte juridice, şi că nu vrea revocarea ”pe persoană fizică” a procurorului general.

„Eu, personal, mi-am exprimat rezerve, le voi exprima şi aici. Judecătorul va decide. Competenţa, cum de s-a dus la Alba Iulia, că procurorul general nu a sesizat pe persoană fizică, o fi având domiciliul acolo sau nu a sesizat ca procuror, Raportul eu nu l-am făcut împotriva procurorului general, că altfel nu eram interesat. Împotriva procurorului general competenţa e de ordine publică vom vedea dacă instanţa îşi menţine sau nu această competenă de jurisdicţie în contencios administrativ”, a afirmat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a spus că are rezerve cu privire la faptul că raportul prin care cere înetarea mandatului lui Augstin Lazăr este un act administrativ.

„Am rezerve cu privire la natura raportului, dacă este sau nu producător de efecte juridice, dacă este act administrativ pe care-l poate cenzura un judecător administrativ sau dacă este etapă dintr-o procedură cu decidenţi diferiţi. În această procedură, Ministerul Justiţiei, dvs, preşedintele republicii. Cert este că, de la prezentarea raportului şi nici astăzi acesta nu a produs niciun efect juridic, dovadă că domnul Lazăr este încă procuror general, nu a produs efecte juridice, doar a declanşat o procedură de la Minister care se va încheia probabil la preşedinele republicii”, a mai spus ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a precizat că, în privinţa demersului în instanţă făcut de Augustin Lazăr „judecătorul va decide, iar noi ne continuă demersul nostru”.

Procurorul general Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba o cerere de suspendare a procedurii de revocare, iniţiate de ministrul Justiţiei.

De asemenea, procurorul general a depus şi la Ministerul Justiţiei o plângere prealabilă prin care cere oprirea procedurii de revocare.

Curtea de Apel Alba a stabilit că cererea procurorului general Augustin Lazăr de suspendare a procedurii de revocare din funcţie se va judeca în 20 noiembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-19Parerea ta...

ANONIM
19 Noi 2018

T.T-ULE AI BAUT MULT CEAI DE MATRAGUNA RENUNTA.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray