2020-02-28 23:31

Tobă şi-a desemnat succesorul. Bogdan Despescu este noul şef al Poliției Române

 |  19:12
Tobă şi-a desemnat succesorul. Bogdan Despescu este noul şef al Poliției Române

Marius Florian

Doi secretari de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au fost înlocuiţi, joi, prin decizie a premierului Dacian Cioloş, la propunerea ministrului afacerilor interne, Petre Tobă.

La propunerea aceluiași Tobă, noul șef al Poliției Române este chestorul Bogdan Despescu, (fost) șef la IPJ Constanța. Ilie Botoş a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în M.A.I., în locul acestuia fiind numit, prin Decizie a Primului ministru, chestorul general de poliţie Ioan Buda, care a deţinut până în prezent funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

De asemenea, Bogdan Tohăneanu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, în locul acestuia fiind numit Trifan Florea Tiberiu, care a deţinut până în prezent funcţia de coordonator al secţiei consulare, ministrul plenipotenţiar, în cadrul Ambasadei Române în Italia.

Tot astăzi, Gheorghe Cornescu a fost eliberat din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, iar chestorului de poliţie Ion Stoica i-a încetat exercitarea cu caracter temporar a funcţiei publice de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne.

Liber la lupta pentru putere în IPJ Constanța

Județul Constanța este al doilea din țară, după București, din punct de vedere al nivelului criminalității. Despescu a fost numit la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa din data de 8 aprilie 2014, atunci când a expirat împuternicirea lui Constantin Dancu. Ulterior a susţinut un examen pe care l-a şi promovat.

Pe data de 28 noiembrie 2014, Bogdan Despescu a fost avansat în grad. Prin decretul 797, semnat de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, comisarului-şef Despescu i-a fost acordat gradul profesional de chestor de poliţie.

Bogdan Despescu are 43 de ani, este căsătorit și are un copil.

În locul său, cel mai probabil, la cârma IPJ Constanța va rămâne Adrian Rapotan, „eternul interimar”, sau Mircea Vizitiu, „veșnicul aspirant”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-10Parerea ta...

MANIX
11 Dec 2015

Domnule Tobă ,dacă nu schimbi și în teritoriu unii șefi de structuri ,nu ai făcut nimic.Și încă ceva :să știi ca este benefică schimbarea acestor șefi după 4ani.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine