2020-04-06 16:16

Tone de peşte şi zeci de kilograme de icre, CONFISCATE în urma raziilor din Delta Dunării şi Marea Neagră

 |  14:13
Tone de peşte şi zeci de kilograme de icre, CONFISCATE în urma raziilor din Delta Dunării şi Marea Neagră

Peste 2,3 tone de peşte au fost confiscate în urma unor razii ale poliţiştilor în Rezervaţia Biosferei "Delta Dunării” şi la Marea Neagră.

Astfel, în perioada 5-8 noiembrie, poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică - Serviciul de Poliţie "Delta Dunării” şi cei ai Poliţiei Judeţene Tulcea au organziat, cu ajutorul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., o acţiune pentru prevenirea şi combaterea activitaţilor ilegale din domeniul piscicol, scrie News.ro.

Au fost constatate 11 infracţiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, la aceeaşi legislaţie, în valoare totală de 4.800 de lei. Totodată au fost confiscate 283 de unelte de pescuit (setci din fir textil, setci monofilament, setci multi filament, vintire şi carmace), în valoare totală de 14.700 de lei. Au fost confiscate şi 2.328 de kilograme de peşte, precum şi 41,4 kilograme de icre.

O astfel de acţiune a avut loc, în 5 noiembrie, când poliţiştii au verificat o societate comercială din Sulina, judeţul Tulcea, care are ca obiect principal de activitate pescuitul comercial. Din verificări a reieşit că s-ar fi pescuit ilegal şi neraportat calcan şi rechin, contrar normelor şi dispoziţiilor interne şi europene. Cantitatea vizată depăşeşte 1,5 tone de peşte, în valoare de aproximativ 60.000 de lei. Ca urmare, a fost întocmit un dosar penal, urmând a fi continuate cercetările sub aspectul încălcării legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine