2020-02-22 09:19

Torţionarii disidentului Gheorghe Ursu, ACHITAŢI

 |  15:57
Torţionarii disidentului Gheorghe Ursu, ACHITAŢI

Torţionarii disidentului Gheorghe Ursu au fost achitaţi de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Decizia instanţei nu este deocamdată definitivă. Magistraţii CAB au decis, joi, achitarea lui Marin Pârvulescu şi a lui Vasile Hodiş. celor doi li s-a schimbat şi încadrarea juridică a faptelor, de la crime contra umanităţii, la tratamente neomenoase.

Torţionarii disidentului Gheorghe Ursu au fost trimişi în judecată în 1 august 2016, de procurorii militari de la Parchetul instanţei supreme, maiorul în rezervă Marin Pîrvulescu şi colonelul în rezervă Vasile Hodiş, foşti ofiţeri ai Departamentului Securităţii Statului, fiind acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii, iar fostul ministru al Internelor George Homoştean şi Tudor Postelnicu, fost şef al Departamentului Securităţii Statului, de complicitate la aceste infracţiuni.

Marin Pîrvulescu şi Vasile Hodiş sunt acuzaţi că au exercitat acţiuni represive sistematice faţă de Gheorghe Ursu, în perioada în care acesta a făcut obiectul urmăririi informative şi judiciare pentru acte sau fapte considerate “ostile regimului comunist".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-17Parerea ta...

E ”NORMAL”!
18 Oct 2019

Cine a venit la BUTOANE dupe 89? Tot comuniștii! Iar Justiția doarme pe călcâie ca PROASTA, IGNORANTA în ceea ce privește ȘI partea asta! RUȘINEEEE!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine