2019-10-23 00:30

Tortionarul Vișinescu cere anularea pedepsei

 |  17:23
Tortionarul Vișinescu cere anularea pedepsei

Alexandru Visinescu, primul comandant de penitenciar din perioada comunista condamnat definitiv, cere anularea pedepsei de 20 de ani, motivand ca faptele s-au prescris. Instanta suprema urmeaza sa decida asupra admisibilitatii solicitarii, transmite Mediafax.

"Consideram ca decizia ICCJ este esential nelegala, avand in vedere ca, in realitate, pentru fapta retinuta in sarcina inculpatului Visinescu Alexandru a intervenit prescriptia raspunderii penale inca de la data de 12.04.1978, singura solutie ce putea fi pronuntata de instante fiind aceea a incetarii procesului penal", se sustine in cererea inaintata judecatorilor.   "Doar si numai de dragul retoricii si trebuie sa observam ca, in cauza privind pe inculpatul Visinescu Alexandru, justitia s-a aflat permanent intr-o stare 'letargica' timp de 50 de ani, dupa care, trezindu-se brusc, a incercat probabil 'sa mai recupereze ce se poate recupera', dispunand condamnarea acestui inculpat pentru fapte deja prescrise", potrivit solicitarii tortionarului.Alexandru Visinescu a fost adus luni din penitenciar la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru a isi sustine solicitarea. Rudele victimelor de la Ramnicu Sarat sunt revoltate de sustinerile din documentul prin care se cere anularea condamnarii si de argumentele prezentate de aparatorului lui Visinescu in sala de judecata.  "In sala de judecata a apelat la mila judecatorului, dar el niciodata nu si-a recunoscut faptele si niciodata nu a aratat nici cea mai mica urma de regret. Felul in care argumenteaza doamna avocat este chiar jignitor pentru victimele lui Visinescu. Si victimele lui Visinesu nu sunt doar victime. Sunt eroi ai neamului romanesc. Ganditi-va la Ion Mihalache. Adica il compara pe Visinescu cu Ion Mihalache", spune Anca Cernea, fiica lui Ioan Barbus, detinut decedat la Ramnicu Sarat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-05Parerea ta...

CONSTANTIN
05 Dec 2016

DE ACORD , CU O SINGURA CONDITIE : SA-I INVIE PE CEI PE CARE I-A OMARAT. DACA NU , SA AJUNGA LANGA EI !
CROCODILUL FLAMAND
05 Dec 2016

EU L-AS GRATIA.......CU CONDITIA SA TOARNE PE TOTI CEI CA EL DE PE TERITORIUL ROMANIEI
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Dreptate pentru istorie La 26 de ani de la Revoluție, în sfârșit, primul torționar comandant de închisoare din vremea comunismului a fost condamnat. Alexandru Vișinescu a primit o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității. O primă reparație, un prim gest întru amintirea victimelor comuniștilor, atâtor oameni cinstiți și buni a căror singură vină era că nu conveneau regimului instalat de ruși. E greu, pentru un om normal, să nu îl impresioneze imaginea bătrânelului firav, luat de acasă de polițiști la o asemenea vârstă. Dar câteva clipe dacă i-ar reveni în minte celui impresionat, atrocitățile inimaginabile pentru o minte sănătoasă, pe care le-a comis sau coordonat acest „bătrânel”, se duce cât-colo orice emoție
10 Feb 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray